İngiltere Gezilecek Yerler

LONDRA
Londra'daki muhteşem Buckhingham Sarayı'nda, her gün (kış aylarında gün aşırı) kırmızı üniformalı muhafız alayı tarafından düzenlenen nöbet değişim töreni, unutulmayacak bir andır. Ayrıca saray, Ağustos ve Eylül aylarında ziyarete açıktır. Eskiden aristokrasinin hapishanesi olan Tower of London, şimdi çarpıcı kraliyet mücevherlerinin muhafaza edildiği yerdir. Hükümet,"Big Ben" adlı saat kulesiyle ünlü, 19. yüzyıldan kalma Parlemento Binası'nda toplanır. Thames Nehri üzerinde yapacağınız küçük bir gezi sırasında doğu yönündeki Greenwich'i ve Cutty Sark yelkenli gemisi ile Greenwich Meridyeni'ni görebileceğiniz gibi, batı yönünde ilerleyerek VIII. Henry'nin evi olan Hampton Court Sarayı'na ulaşabilirsiniz. Londra'nın beş güzel kraliyet parkından en büyüğü olan Hyde Park'ta kayık kiralayabilir ve yaz aylarında Lido'da yüzebilirsiniz. Parkların en eskisi sevimli St. James's Parkıdır. Muhteşem Regent's Park'ın bir köşesinde ise Londra Hayvanat Bahçesi bulunur. Londra'nın diğer bir ilginç mekanı da, Madame Tussaud'un ünlü balmumu heykeller müzesidir. Bu müzede meşhur yıldızlarla birlikte resminizi çektirebilirsiniz.

NORWICH
Norwich, ortaçağlardan kalma yapısını koruyan ve arnavut kaldırımı sokakları ile tarihsel görünümünü koruyan bir kenttir. Eski kent surlarının içinde 33 tane ortaçağ katedrali bulunur. Bunların en muhteşemi Norwich Katedrali'dir.

CAMBRIDGE
Londra'nın çok yakınında yer alan Cambridge, İngiltere'nin en ünlü iki üniversite kentinden biridir (diğeri güneydeki Oxford'dur). Kentin ortasından geçen Cam Nehrinde bir kayık gezisi yapabilir, King's College gibi şık kolej binalarının arka yüzlerini izleyebilir ve sevimli küçük köprülerin altından geçebilirsiniz.

MANCHESTER
Manchester mükemmel alışveriş, yemek ve gece hayatı olanakları sunan bir kenttir. Çin Mahallesi, sanat galerileri ve ödül kazanmış müzesi, burada kaldığınız süre içinde size zevkli zaman geçirme imkanı sunar. Alışveriş için büyük Arndale Centre, St. Ann's Meydanı'ndaki ilginç dükkanlar ve Manchester Craft Centre'da satılan mücevher ve el sanatı ürünleri geniş seçenekleri bir araya getirir.

İSKOÇYA
İskoçya'nın başkenti Edinburgh görülmeden geçilmeyecek bir kenttir. Bu görkemli kent, orta yerindeki bir tepenin üzerine kurulmuş muhteşem şatonun gölgesinde yaşar gibidir. Arnavut kaldırımı döşeli Royal Mile caddesi şatodan başlayıp, bir zamanlar İskoçya Kraliçesi Mary'nin evi olan ve günümüzde yine kraliyet ailesinin konutlarından biri olan Holyroodhouse Sarayı'na uzanır. Eski kentin daracık sokaklarında veya çağdaş Princess Street'te kaliteli tartan kumaşlar ve yünlüler satılır. Her yıl Ağustos ayında düzenlenen Edinburgh Festivali zamanında kent bir arı kovanına döner. Kuzeydeki çarpıcı Highlands Bölgesi alabildiğine çekici olmakla birlikte, Edinburgh veya Glasgow'dan buralara doğru yola çıkmadan önce, güneye uğrayıp İskoçya'nın tarihsel sınır bölgelerini gezmeye değer. İskoçya'nın viski imalathanelerini ve tartan kumaş satan atölye dükkanlarını keşfetmek isterseniz, tabelalarla işaretlenmiş bir yolu izleyerek kolay bir keşif yolculuğuna çıkabilirsiniz. Aberdeen'in batısındaki Speyside'da yer alan "Malt Viskisi Yolu" sekiz imalathaneden geçer. Buraları dolaşıp ürünlerinin tadına bakabilirsiniz.
İngiltere Gezilecek Yerler İngiltere Gezilecek Yerler Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 27, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.