Bungee Jumping ve Standartlar

    İngiltere'de üretilen ipler, halen dünya standardındaki bilinen en kaliteli iplerdir. Bungee'de dış kaplamasız "saf latex" veya dış kılıflı "latex" kullanılır. Dış kılıf, mekanik aşınma, ultraviyole ve tüm darbelere karşı uygun bir koruyucudur; saf latex ipler ise daha yumuşaktır. BERSA (British Elastic Rope Sports Association) standardında üretilen bu malzemeler, sert zemine atlayışlarda emniyet açısından en çok tercih edilenlerdir.
  • Her ip, bir atlayışta meydana gelen maksimum gerilme kuvvetinin çok üstünde taşıma kuvvetlerine göre boyutlandırılmıştır. İnişte oluşan fren enerjisinin atlayana en konforlu şekilde yansıyabilmesi için, ağırlığa göre ip sayısı veya kalınlığı arttırılır. Bu da herhangi bir kaza riskini ortadan kaldırır.
  • Bungee iplerinin her biri için ayrı ip karnesi tutulur. İp kullanımı dolduğunda ip değiştirilir ve eskisi imha edilir.
  •  İpin atlayıcıya bağlanan noktası özel yumuşak bir malzeme ile kaplıdır. Bu da atlama anında atlayanın ip ile olası temaslarını etkisiz hale getirir.
  • Tüm ipler gün başı ve gün sonu, test ve bakımlarına tabi tutulur.
  • Tüm diğer malzemeler, yani ayak bağlanma kolonları, tüm vücut kolonları, çelik kilitler ve perlon dokumalar, uluslararası normlara uygun yüksek performanslı malzemelerdir.
  • Atlayışı yaptıran ekiplerdeki kişiler, doğa sporları içinden yetişmiş ve BERSA standardında eğitim almışlardır.
Bungee Jumping ve Standartlar Bungee Jumping ve Standartlar Reviewed by Editor on Cuma, Mayıs 18, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.