Çin Halk Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Tarihteki dört büyük uygarlıktan biri olan Çin uygarlığının tarihi mirası, yayıldığı geniş topraklar üzerinde iyi biçimde korunarak günümüze aktarılmıştır. Ülkenin büyüklüğü, görülecek yerlerin sayıca çok olması ve mesafelerin uzaklıkları dikkate alındığında Çin'e birden fazla ziyaret yapmak gerekebilir. Aşağıda belirtilen yer ve bölgeler ilk etapta görülmesi gereken en ünlü yörelerdir.

PEKİN

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti. 3000 yıllık Çin İmparatorluk devrinden kalma kültür hazinesinin barındığı kent olarak bilinir. Pekin ve civarında görülmesi gereken yerler: Yasak Şehir (Eski İmparatorluk Sarayı), Tiananmen Meydanı, Antik dünyanın yedi harikasından biri olan ünlü Çin Seddi (2.484 mil uzunluğunda), Cennet Tapınağı, 13 Ming Mezarlığı, Yazlık Saray ve Lama Tapınağı. Pekin'de konaklama yapılırken geleneksel Çin gösteri sanatları, dans, akrobasi, mim ve müzikal tiyatroyu içeren opera mutlaka izlenmelidir.

GUANGZHOU

Guangzhou eyaletinin başkenti ve Güney Çin'in en önemli sanayii ve dış ticaret merkezi. Bu şehirde yer alan Çin İhraç Ürünleri Fuarı'nı her sene binlerce yabancı ziyaret eder. Başlıca görülmesi gereken yerler: Dr.Sun Yat-Sen Anıtkabiri, Yuexiu Parkı ve Guangzhou Müzesi.

GUILIN

Lijiang Nehrinin batı kıyısında yer alır ve 2000 yıllık tarihe sahiptir. Tepeleri, nehri ve romantik coğrafyası ile "cennetten sonraki güzel yer" olarak anılır. Mao'nun uzun yürüyüşünü tamamlamış olan malul köylülerin emekliliğini geçirdiği geleneksel mimarili evlerin yer aldığı Guilin'de, tekne ile nehir turu mutlaka yapılmalı ve ayrıca binlerce yıllık jeolojik oluşumunu devam ettiren Reed Flüt Mağarası gezilmelidir.

ŞANGAY


Yangtze Irmağı ile Doğu Denizi arasında bulunan Şangay, Çin'in en önemli tarihi ve kültürel şehirlerinden birisidir. Aynı zamanda da büyük bir endüstri ve ticaret merkezidir. Yuyuan Bahçesi, Jade Buda Tapınağı, Gugi Bahçesi ve Şangay Müzesi, kentte görülmeye değer noktalardır.
Çin Halk Cumhuriyeti Gezilecek Yerler Çin Halk Cumhuriyeti Gezilecek Yerler Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 27, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.