Google robot üretimine başlıyor

Yaşadığımız dönemde gözlemlediğimiz noktalardan biri de teknoloji alanının hızla gelişmesidir. Bu alanın devi sayılan Google şirketi günümüzde o kadar büyüdü ki, robot üretmeye hazırlanıyor.


Boston Dynamics şirketi 2006 yılından beri Pentagon için yük robotu yapıyor. Robot askerler için yük taşıma görevini görüyor: 180 kilogram ağırlığında yükleri 32 kilometre mesafeye kadar taşıyabiliyor. Ayrıca, şirket saatte 45 kilometre hızla hareket eden Cheetah robotu ve insansı Atlas robotu ile bilinmektedir.

Bu robot üretimi ile uğraşan şirket son 6 ay içinde Google tarafından satın alınan 8'inci şirkettir. Google yönetimi şimdilik bu konuda açıklama yapmak istemese de, uzmanlar teknoloji devinin bu tür sistemlerin üretimi ile ciddi olarak uğraşmak niyetinde olduklarını söylüyorlar.

Google'ın hazırlayacağı yeni robotların çeşitli alanlarda yararlı olacakları beklenmektedir. Şirketin yeni üretim bölümüne ise ünlü Android işletim sistemini yaratan Andy Rubin başkanlık ediyor.
Google robot üretimine başlıyor Google robot üretimine başlıyor Reviewed by Editor on Çarşamba, Aralık 18, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.