Yeni Dönem: İş Sağlığı ve Güvenliğinde yeni dönem

30 Haziran 2012 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun ardından  30 Aralık 2012 tarihine kadar işyerlerine süre tanınmıştı. Tarihler tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre farklılık göstermektedir. Çoğu işyeri hala kanunu uygulamaya başlamamıştır.

İş Sağlığı ve Güvenliğinde yeni dönem

1 Ocak 2014’ten itibaren kanunla ilgili şok cezalar gelebilir. Yalnızca büyük iş yerleri değil, "riskli" sınıfına giren küçük esnaf bile iş güvenliği uzmanı, hekim ve yardımcı sağlık personeli çalıştırmak zorundadır. Uymayanların cezası ilk tespitte 5 bin 390 lira olarak belirlenmiştir.

"Riskli" sınıfına kimler giriyor?

- Kadın kuaförleri
- Erkek berberleri,
- Ayakkabı tamircileri
- Hamamlar saunalar
- Solaryumlar,
- Fizyoterapi merkezleri
- Lunaparklar
- Diş hekimleri,
- Çağrı merkezleri
- Özel güvenlik faaliyetleri

gibi riskli sınıfına giren işyerleri 15 gün içinde mutlaka hizmet iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve yardımcı sağlık personeli eksikliklerini tamamlamak zorundadırlar.

İşyerleri İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne ait olan İSG – KATİP sisteminden gereken görevlendirme işlemini yapmak zorundadır. Sisteme giren işyeri sahibi, iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirmek istediği kişinin kimlik numarasını girecek. Hangi işyerlerinin gerekli görevlendirme yaptığını kurum görebildiği gibi denetimleri de bu sistem üzerinden yapmaktadır.
Yeni Dönem: İş Sağlığı ve Güvenliğinde yeni dönem Yeni Dönem: İş Sağlığı ve Güvenliğinde yeni dönem Reviewed by Editor on Perşembe, Aralık 19, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.