Bir ilişkiye başlarken

Bir ilişkiden ne beklersiniz? Mutluluk? Güven? Kendinizi çekici hissetmek?

"Biz bir elmanın birbirini tamamlayan iki yarısıyız" lafı milletin ağzında bol bol dolaşsa da, işin açıkçası saçmalıktan öte bir şey değildir. Aslında bir çoğumuzun içinde "yeterince güzel değil miyim, aptal mıyım, kilolu muyum, sıkıcı mıyım?.." gibi korkular vardır. Ne yaptığımızın farkına varmaksızın sokağa çıkıp kendimize, bu korkuları yenmek için, bizi "işe yarar" hissettirecek birilerini ararız. Aman dikkat! Kendinizi kandırmayın.



Kendinize güvenmemizi sağlaması için yaşadığınız ilişkiler çoğunlukla sağlam olmaz. İçimizde ister istemez uyanan "onu her an kaybedebilirim" düşüncesi sürekli olarak kıskançlık ve korku duymamıza neden olur. Eğer sahip oldugunuz değerin farkında olmaz ve onu başkalarının ellerine teslim ederseniz, ayak altında kalması kaçınılmazdır. Buna fırsat verdiğinizde o sizi 'güya' değerli yapacak olan ilişki, tam tersi sizi iyiden iyiye çöküntüye uğratacaktır. Yaşayacağınız ilişkileri sağlam temeller üzerine kurmaya başlarsanız, seçimlerinizden çok daha az zarar görür, ilişkinizden çok daha fazla tatmin olursunuz.
İşte size başlangıç için bazı ipuçları;

Kimi kızlar gösterişe, sosyal işlere ve popüler olmaya ağırlık vererek, okulla ilişkilerini aksatmaktadırlar, yeterince çalışamaz duruma gelmektedirler. Yine kız çocuklar, kadınlık niteliklerinden fedakarlık yapmadan üstün başarı göstermede sıkıntıya düşmektedirler. Kızların pek çoğu, erkek çocukların onları kıskandığı, daha ileri gitmelerini istemedikleri fikirlerini taşırlar, dahası erkeklerin dikkatini çekmesini becerenler, onların gözünde zeki diye düşünülmektedir. bu tutum, kızlık niteliklerinin aptallığı icap ettirdiği şeklinde düşünülmemelidir. Kızlar başarıları erkeğe veya erkeklere uydurmalı, popüler olmak istedikleriyle çabalarını bağdaştırmayı bilebilmelidirler.
   
Seçici olun
Öncelikle, kendisini ilahınız değil, sevgiliniz gibi hisseden birini bulmalısınız. Kendinizle bir tuttuğunuz, yanında rahat hissedebildiğiniz, duygularınızı paylaştığınız, beraberce gülebildiğiniz birisi olmalı. Kendinizi onunla uyum içinde hissedebilirseniz, her ikiniz de daha rahat ve kendiniz gibi avranabileceksiniz. Böylelikle birlikteliğinizden iyi şeyler kazanabileceksiniz. Dengesiz ilişkilerden ve şiddetli tartışmalardan uzak durun. Bunlar ikinizden birinin (belki her ikinizin de) sevgi-saygı ilişkisinden ziyade, birbirinizi kırmaya yönelik bir ilişki içerisinde olduğunun uyarı sinyalleridir.

Bazen birinden çok ama çok hoşlanırsınız ama bu onun umrunda bile değildir. Aman sizden uzak dursun!

Bu çoğunlukla çözümsüz bir vakadır. Kasap kapısında bekleyen kedi durumunda olursanız kalbinizin ve gururunuzun incinmesi kaçınılmazdır. Ayrıca bu kişi sizi kırdığı için kendini kötü hissedecektir.
Eğer şiddetli bir hoşlanma söz konusuysa, kendinizi ele vermeden, ortak bir arkadaş aracılığıyla onu tanımaya çalışın.

Sizin için doğru biriyse ve onu hala istiyorsanız ilk adımı atmak için gözlerinin içine bakmaya başlayabilirsiniz.

Fazla içine düşüp çocuğu korkutmayın da!
Bir ilişkiye başlarken Bir ilişkiye başlarken Reviewed by Editor on Pazar, Ocak 19, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.