Cilt bakım ürünlerini nasıl seçmelisiniz 2

Doğal ürünler...

Eğer üründe "doğal" ibaresini görürseniz bili ki tamamen doğal maddelerden üretilmiş bir üründür. Ancak yine de "tamamen doğal" ürünlerden üretilmiştir denemez. Bunu anlamanın tek yolu ürünün içerdiği maddelerin listesini kontrol etmektir. Doğala özdeş ürünlerin adı listenin üstlerinde yer alırken diğerleri ürünün içindedir. Bu nedenle, "doğal" ibaresi içeren bir ürün cildinize tamamen zararsızdır denemez. Bu tip ürünler de cildinizde alerjik reaksiyonlara ya da diğer problemlere sebep olabilir. Bunu cildinizin herhangi bir ufak bölgesinde test edebilirsiniz.


Noncomedogenic (akne önleyici ürünler)...


Tıkanmış gözenekler, siyah noktalar vs. için olan ürünlerdir.

Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir...

Bazı firmalar ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmediğini iddia etmektedirler. Ya hayvanlar üzerinde ürün denenmiyor ya da hayvanlara zarar verilmeksizin test yapılıyor demektir. Tıpkı diğer ifadelerde olduğu gibi firmaya göre anlamı değişebilir. Bu firmaları öğrenebilmek için hayvan hakları derneği PETA ile irtibata geçebilirsiniz.

Oftalmolojik testten geçmiştir...

Bu ifade göz çevresi ürünleri için kullanılır. Ancak yine "dermatolojik testten geçmiştir" ifadesinde olduğu gibi sonuç iyi mi kötü mü bilemezsiniz.Yine iyi tanınan firmaların bu konuda son derece özen gösterdiğini söyleyebiliriz.

Parfüm veya esans kullanılmayan kokusuz ürünler...


Bu özel ürünlerin bazıları esans içerir ama siz bunu koklayarak anlayamazsınız.Çünkü hoş olmayan koku verebilecek maddeler de içerebilir; bu yüzden ürün bu maddelerin kokularını giderecek şekilde işlenir.

Hassas ciltler için özel ürünler..


Eğer bazı yeni bakım ürünlerini kullandıktan sonra cildinizde kızarıklıklar ve bir takım tahribatlar oluşuyorsa, kullanacağınız ürünü önce cildin üzerinde ufak bir bölgede deneyin. Nasıl mı? Görünmeyen bir bölgeye mesela koltuk altı, dirsek vb. üründen biraz sürün, ovalayın.Herhangi bir reaksiyon için 24 saat bekleyin. Herhangi bir reaksiyon olmadığı takdirde ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ancak ürünü tarif edildiği gibi doğru kullanmıyorsanız da cildiniz tepki vermiş olabilir. Daima kullanım talimatlarına uymaya özen gösterin.

Ciltte sorun oluşturabilecek ürünler:

Bazılarımız ciltte herhangi bir problem olmasın diye hiçbir ürün kullanmazken bazılarımız ihtiyatsız bir şekilde her yeni ürünü kullanmak isteriz. Eğer hassas veya akne oluşumuna eğimli bir cildiniz varsa şu maddeleri içeren ürünlerden uzak durmalısınız!

Benzoil peroksit...

Bazı ciltler bu akne tedavisine reaksiyon verebilir.Bu ürünü kullandıktan sonra cildiniz kızarıyor ve kaşınıyorsa muhtemelen sizin cildinizde de bu sorun var demektir.Güzelliğinizi bozan bu lekelere savaş açmaya hazır mısınız? Akne tedavisinde kullanılan salisilik asit ya da doğal yolları deneyebilirsiniz..Tavsiyemiz çay ağacı yağı ve calendula..Sonuç harika olacak göreceksiniz.

Kakao yağı...

Kakao yağı yüzdeki gözenekleri tıkayarak akne oluşumunu arttıracaktır.

Kırmızı boya (D ve C)...

Özellikle allıklarda kullanılan bu boyalar gözenekleri tıkar ve akne oluşmasına sebep olur.

Lanolin...

Makyaj malzemeler içinde bulunan lanolin gözeneklerin tıkanmasına ve akne oluşmasına sebep olur.

Mineral yağı...

Yüz nemlendiricilerinde kullanılan mineral yağı gözeneklerin tıkanmasına ve siyah nokta oluşumuna sebep olabilir.

PABA...

Güneşten koruyucu ürünlerde kullanılan bu madde bazı ciltlerde sorun oluşturabilir. Bu ürünleri satın almadan önce içeriğinde PABA olmayan ürünleri tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.

E vitamini...

Bazı bakım ya da kozmetik ürünlerinin içeriğinde bulunan E vitamini, bazı cilt tiplerinde gözeneklerin tıkanmasına ve problem oluşmasına sebep olabilir.
Cilt bakım ürünlerini nasıl seçmelisiniz 2 Cilt bakım ürünlerini nasıl seçmelisiniz 2 Reviewed by Editor on Pazar, Şubat 02, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.