Depresyon

depresyon
Depresyon tedavi gerektiren ama mutlaka tedaviye cevap veren bir rahatsızlıktır. Mutsuzluk, suçluluk, içine kapanıklık hatta intiharlara yol açan bir durumdur.

Depresyonda olan bir kişinin enetjisi biter, kararsızdır. Sürekli huzursuzluk içindedir. Yersiz ağlama krizleri geçirir.

Depresyonun nedeni kalıtım olabilir
Beyindeki hormonal, kimyasal ve elektriksel değişiklikler depresyona kaynaklık eder.
Depresyonunu çok çeşitli nedenleri olabilir. Kayıplar, ayrılıklar, ekonomik sıkıntılar, eş, sevgili sorunları bile kişiyi depresyona iter.

Kadınlar depresyona erkeklerden daha çok maruz kalıyor
Kadınlar duygusal sorunlara karşı daha duyarlıdır. Daha çabuk etkilinirler. Çünkü daha duygusaldırlar. Hormon yapılarına ve çocuk doğurmaya bağlı olarak biyolojik dengeleri etkilenir. Gebelikten sonra depresyona giren kadın sayısında artış vardır. Boşanma, dulluk, bekarlık duyguları bile, depresyon nedenidir.

Kadınların özel depresyon dönemleri vardır
Adet öncesi dönemler kadın için çok önemlidir. İncelendiğinde, kadınların işlediği cinayetlerin çoğu bu dönemde işlenir. Değişik şiddette duygulanım bozukluklarına yol açar. Sıkıntı, gerginlik, öfke hat safhada seyreder. Cinsel dürtülerde bile değişme vardır. Ergenlik dönemi depresyona girmek için oldukça yatkın bir dönemdir. Vücuttaki hızlı değişim, ebeveyn kaybı, büyümeye zorlanmak ve lider arayışı gençleri depresyonla birlikte aşırı davranışlara iter.
Depresyon Depresyon Reviewed by Editor on Cumartesi, Şubat 08, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.