Ayakkabı Nasıl Kullanılmalıdır?

Özenerek seçip, beğenerek aldığınız ayakkabılarınızın uzun ömürlü olması için kullanma şeklimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Öncelikle aldığımız ayakkabıyı uygun alanlarda kullanmalıyız. Örneğin; spor yaparken topuklu ayakkabı giyemeyeceğimiz gibi spor bir ayakkabıyla da dolaşmamamız gerekir. 



Ayakkabımızın temiz kullanımı için satıl aldığımız yerde önerilen temizleme şekillerini uygulamalıyız. Islak sabunlu bezle zarar vermeden her kullanımdan sonra silmeli, ayakkabımız deri ise boyayarak ilk günkü gibi temiz kalmasını sağlayabiliriz. Uzun süre giyilen ayakkabıların şekillerinin bozulması ve ayağın şeklini alması durumlarına karşın ayakkabılarımızı çıkardıktan sonra içine kalıp yerleştirmemiz olumlu etki sağlayacaktır. Bunların yanı sıra aldığımız ayakkabı makinede yıkanmaya uygunsa makinede yıkanmalı, çıkardığımız zaman güneşte veya kalorifer yanında kurutulmamalı, oda sıcaklığında kurumaya bırakılmalıdır. 

Ayakkabımızı bağcıklarını çözmeden, topuğuna bastırarak ayağımızdan çıkarmaya çalışmamalıyız. Aksi takdirde ayakkabının şeklinin bozulmasına yol açabiliriz. Ayakkabıları koyduğumuz yer de önemlidir. Ayakkabılarımız nemli ortamlarda bulundurulmamalı, rafa yerleştirirken üstüne başka ayakkabı koyulmamalıdır. Bu unsurlar ayakkabının kirlenmesine yol açacaktır. Koku oluşmasını önlemek için koku önleyici ürünleri kullanmamız yararlı olacaktır.
Ayakkabı Nasıl Kullanılmalıdır? Ayakkabı Nasıl Kullanılmalıdır? Reviewed by Editor on Cumartesi, Şubat 08, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.