Dünyanın en ilginç gelin ve damadı

Çin'in başkenti Pekin dünyanın havası en kirli olan şehirlerinden biridir. Uluslararası kuruluşların tahminlerine göre, Pekin'de hava kirliliği seviyesi normalin en az 10 katı fazladır.

Pekin'de hava kirliliği bazen öyle bir noktaya ulaşıyor ki, güneş ışınlarının şehre düşmesini önlüyor.

Pekinli iki genç düğünlerinde hava kirliliğine dikkatleri çekmek için ilginç fotoğraf çekiminde yer aldılar.



Damatla gelin düğünde gaz maskelerini takarak objektiflere poz verdiler. Çekim Pekin'deki Guomao köprüsünün yanında başladı sonrasında şehrin kuzey semtlerinde sürdürüldü.

Pekin'deki hava kirliliği azaltmak için 147 sanayi işletmesi kapansa da yılın çoğu günlerinde şehir sakinleri yüzlerinde gazlı bez maske dolaşmak zorunda kalmaktadırlar.

Çin Tarım Üniversitesi ( China Agricultural University's College of Water Resources and Civil Engineering ) öğrencisi olan Hi Donsian sevgilisine gaz maskesi fikrini söylediğinde kız öncelikle onay vermedi, ama sonra fikrini değiştirdi.

Damat Hi Donsian "Dünyanın en garip, en hüzünlü düğünü oldu. Sorun değil. Yeter ki Pekin'de neler yaşandığından dünyanın haberi olsun"  dedi.
Dünyanın en ilginç gelin ve damadı Dünyanın en ilginç gelin ve damadı Reviewed by Editor on Cuma, Şubat 28, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.