Erkek Kol Saatleri Hakkında

Şıklığını tamamlamak isteyen erkekler asırlardır saatleri tercih etmişlerdir. Günümüzde pek çok saat çeşidinin varlığı söz konusudur. Saat alırken dikkat edilmesi gerekenleri diğer yazımızda bahsetmiştik. Şimdi de saat çeşitlerine bakalım.

Erkek kol saati çeşitleri

  • Analog saatler: Bildiğimiz 1-12 ye kadar saatlerin düzgün bir biçimde daire etrafına yerleştirilmesiyle değil sembollerin kullanıldığı saat türüdür.
  • Dijital saatler: Analog saatlerin gelişmiş şekli olarak düşünebiliriz. Bünyesinde birçok özelliği aynı anda barındırabilir.( hesap makinesi, nabız ölçer, kronometre, GPS sistemi, telefon rehberi, telefon görevi görmesi)
  • Anidiji saatler:  Görünümü genellikle sade olan saatler işlevsellik bakımından analog saatler ile dijital saatlerin belli oranlarda bir arada kullanılmasıyla oluşmuştur. Çocuklar için üretilen hayvan şekillerine sahip saatler ve günümüzde üretilen spor saatler anidiji saatlere örnektir.

Erkek Kol Saati Modelleri

Plastik veya kauçuk kol saatleri:  Genellikle pastel renkler ile üretilen plastik kol saatleri, her yerde bulunabilmesi sayesinde birçok kesime aynı anda hitap etmektedir. Aradığınız saati buldunuz ama kordonu mu hoşunuza gitmedi hiç düşünmeden alın çünkü kordon değişimi çok kolay bir olaydır ve tam zevkinize göre kordonu saatçilerde bulabilirsiniz.
Paslanmaz çelik kol saatleri:  Saat üreticilerinin özellikle tercih ettiği çelik türüdür. Hem sağlamlığı hem de ömürlük olması dolayısıyla piyasada genel olarak paslanmaz çelikten yapılma kol saatleri mevcuttur.
Alüminyum kol saatleri: Çelikten daha hafif olması dolayısıyla tercih edilir. Çelik kadar sağlam olmasa da paslanmama özelliği ve hafifliği ile tercih edilmektedir.
Karbon fiber kol saatleri:  Genellikle renkleri koyudur. Karbon fiber özelliği sayesinde kırılma ve darbeye karşı oldukça dayanıklıdır. Saatin dış yüzeyi ve aksamı karbon fiberden üretilir.
Erkek Kol Saatleri Hakkında Erkek Kol Saatleri Hakkında Reviewed by Editor on Cuma, Şubat 07, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.