Karboksipunktur nedir? Nasıl uygulanır?

Karboksipunktur zayıflamada kullanılan yeni bir yönetmdir. Medikal estetik hekimi ve Karboksipunktur uzmanı Dr. Fevzi Özgün bu yöntemle ilgili aşağıdaki bilgileri aktardı:

Karboksipunktur nedir?


"Türkiye'de duymayanlar için yeni bir yöntemdir. Burada amaç vücudun beden aklıyla kendini ideal bedenine döndürmesidir. Bedenin bir hafızası var. Çünkü biz doğduğumuzda bize 180 kilo olacaksın diye bir komut verilmiyor. Bizim dna zincirimizde normalde 1.60 veya 1.80 boyunda olacaksınız, erkekler için 40-42 beden olacaksınız, bayanlar için 38 beden olacaksınız diye bir komut vardır. Çünkü insan şekli budur. Ama biz maalesef o şekli bozuyoruz.

Nasıl bozuyoruz? Yemediğimiz için bozuyoruz. Vücudumuza genel olarak bakacak olursak; bir iskelet yapısı mevcuttur, çevresinde kaslar vardır, içinde organlar bulunmaktadır, bunları çevreleyen bir bağ dokusu vardır. En üstte de cildimiz yer alıyor. Nasıl ki inşaat yaparken tuğlalar örülüp sıva yapılıyor, girintili çıkıntılı tüm yüseyler düzgünleştiriliyor, bizim çevremizi saran bağ dokusu da bu şekildedir. Biz bu bağ dokusunu koruduğumuz müddetçe aynı bedende kalırız. Eğer koruyamazsak o zaman şişmanlarız. Koruyanlar da istedikleri kadar yesinler, şişmanlamazlar.

Bu bağ dokusunun içinde kolajen ve elastin pipinler var. Bağ dokusunu korumak çok basittir. Kişilerin düzgün yemek yemeleri ve bunu sindirtebilmeleri gerekiyor. Çünkü yemeklerin içeriisnde 2 tür malzeme vardır. Bir tanesi arabanın benzinine benzeyen şekerdir. Bütün yemeklerin içinde şeker var. Yani mama da yeseniz, et de yeseniz, sebze de yeseniz içibde şeker bulunmaktadır. Hatta eti sırf protein olarak görüyoruz, aslında içinde şeker de vardır. Çünkü hayvanda vücudunu yürütebilmesi için bir şeker mevcuttur.  Örneğin aslanlar sırf et yiyorlar ve o şekeri almazlarsa düşünemezler ve hareket edemezler.

Burada kritik olan şudur; Filin veya bir ceylanın bağırsaklarında özel bir enzim bulunuyor. Bu enzim otu veya samanı şekere, proteine, herşeye çevirebiliyor. Aslanın da bir enzimi var, bu sefer eti herşeye çevirebiliyor. İnsanlar ise bir açıdan çok şanslılar, çünkü her ikisini çevirebilecek bir enzim bünyelerinde bulunmaktadır. Ama bu enzimlerden birkaçı eksik olursa, o zaman bu çevirme işlemi olmaz. Yani sindirim sistemimizdeki bu problem kilo yapar.

Eğer biz yediklerimizi sindiremezsek, o zaman vücut ihtiyacı olan proteini alamaz. Proteini ve yağı alamadığı zaman vücut kolajen yapısını düzeltemiyor. Bu yapı yıkılınca şişmanlık başlıyor. Şişmanlıkta bayanlarda göbek, kalça ve basende yağlanma olur. Kolda yağlanma olmaz, orada biriken madde sudur. Dolayısıyla bir kişi 4 kilo yağlandığında 6 kilo da su alır, çünkü burada yüzde 60'lık bir oran söz konusudur. Yani tolamda 10 kilo alan bir insan 6 kilo su ve 4 kilo yağ almış oluyor.

Bağ dokusu bozulunca vücut kendini dik tutmak için orta bölüme yağlanır. Yani aslında bu yağ  tabakası bizi orta bölümden desteklemek için oluşur. Bu yüzden bu yağ ancak destek dokusu gelirse kaybolur. Bağ dokusunun kendini tamir etmesi lazım.

Karboksipunktur adı verilen yöntemle aslında sindirim sistemi düzenleniyor. Enzimin tekrar çalışması sağlanıyor. Artı hormonların tekrar düzenli çalışması sağlanıyor. Böylelikle vücut kendi yapısını geri yapıyor.

Çünkü vücudun bir aklı var. Vücut hep oraya doğru gitmek istiyor. Vücudun hafızası ideal beden hafızasıdır. Bir bebeğin bu yüzden iştahı vardır; amaç büyümektir. Şişmanların da iştahı var. Onların amacı da ideal bedene dönmektir. İdeal bedenden uzaklaştıkça daha çok iştahımız artıyor. Burada işin sırrı doğru gıdalarla beslenmektir. "

 
Karboksipunktur nasıl uygulanır?

Karboksipunktur uygulaması yapmadan önce kilonuz sizde tahribat yaptı mı diye bir kan testi uygulanır. Buarada tiroid, diyabet ve diğer rahatsızlıklara bakılıyor. D vitamini, B 12 eksikliği var mı diye bakılıyor. Bunlarda problem yoksa, o zaman bir tedavi yapılmasına gerek yok. Problem varsa bir endokrin doktoru ile bunlar tedavi edilmeye çalışılıyor.

Vücut tartılıyor; kas, su miktarına bakılıyor. Sonrasında iki kulaktan uyarılan noktalar endokrin sistemini uyarıyor. Çene altı ve el bilekten uygulanan noktalar ise sindirim sistemini uyarıyor.

Bundan sonra sabah doyana kadar güzel bir kahvaltı yapılması gerekiyor. Arada biraz mesafe bırakılıyor. Öğlende yemek yeniliyor.  Mümkün olduğunca ana yemekler tercih ediliyor. Akşam da mümkün olduğunca meyve, salata ve çerezden uzak duruluyor. İdeal yemek pişmiş bir sebze yemeğidir. Veya balıktır. Kepek ekmeği asla yenilmiyor, çünkü demir emilimini azaltıyor. Tam tahıllı ekmek tercih edilebilir.

Karboksipunktur uygulamasında bazı noktalara oksijenle karbondioksit gazının karışımı veriliyor. Bu gaz zaten hal hazırda vücudumuzda bulunuyor. Bu iki gaz karışımını ters orantılı verince vücut onu düzeltmek için mini bir dolaşım yapıyor. Karboksipunktur'da bu uyarı kullanılıyor.

Karboksipunktur uygulaması için uzmana bir kere gidiliyor. İdeal olanı bir süre sonra tekrar baktırıp uzman tarafından dengeleme yapılmasıdır. Bir kere uygulama yapmak yeterli gelmiyor.
Karboksipunktur nedir? Nasıl uygulanır? Karboksipunktur nedir? Nasıl uygulanır? Reviewed by Editor on Salı, Şubat 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.