Direksiyon sınavında nelere dikkat edilir?

Ehliyet sınavına girmeyi düşünenlere yönetmeliğin değiştiğini haber vermek istiyoruz. Başarı oranı yüzde 23 oranında düştü. Direksiyon sınavında başarısız olanların yüzde 70'i 2 araç arasına park edemiyor.

Sürücü adayları en çok 2 araç arasına park edemediği için ehliyet alamıyor. Yönetmelik değişti direksiyon sınavlarındaki başarı oranı düştü. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre direksiyon sınavlarına ilk girişte başarı yüzdesi yüzde 95 iken, yönetmeliğin uygulanmaya başladığı Temmuz ayından bu yana oran yüzde 72'ye düştü.

Direksiyon sınavında nelere dikkat edilir?


Başarısız olanların yüzde 70'i ise dubalar arasına geri geri park edemedi. Verilere göre yeniyönetmelik sonrası ehliyet sınavlarında en başarısız il Denizli olmaktadır. Denizli'de sınava giren 100 kişiden sadece 44'ü ehliyet alabildi. Başarı oranı en düşük iller sıralamasında Denizli'ye Uşak, Manisa, Edirne ve Rize eşlik etti.

29 Mayıs tarihinde Özel Motorlu taşıtlar Sürücü Kursşarı yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından sürücü adaylarının kalkış sinyali vermemesi, emniyet kemerini takmaması, arabayı ilk çalıştırdığında stop ettirmesi halinde sınavları başarısız sayılıyor. Ayrıca iki araç arasına park edemeyen veya yokuşta arabayı durdurup kaldıramayan adaylara da artık ehliyet verilmiyor.
Direksiyon sınavında nelere dikkat edilir? Direksiyon sınavında nelere dikkat edilir? Reviewed by Editor on Salı, Şubat 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.