Nokia Android işletim sistemli ilk akıllı telefonlarını tanıttı

Finlandiya'nın Nokia şirketi Şubat 24 tarihinde yapılan basın toplantısında Android işletim sistemi ile çalışan ilk Nokia X, Nokia X + ve Nokia XL akıllı telefon modellerini tanıttı.

Akıllı telefonlarda Android için yazılan uygulamaları yüklemek mümkündür. Bu durumda olan cihazlar Google servisleri ile değil, Nokia ve Microsoft'un hizmetleri (örneğin, Here haritaları, OneDrive dosya korunması (geçmiş SkyDrive) ve Outlook.com posta hizmeti) ile çalışır.



Cihazların Android'in Google Play internet mağazasına ulaşılabilir olmadığına göre uygulamaları diğer mağazalardan, ayrıca Nokia Store mağazasından indirebilirsiniz.
Akıllı telefonların çalıştığı işletim sistemi Android Open Source Project (AOSP) temelinde kuruldu. Makinelerde Android değil, Windows Phone kullanıcı arayüzü yüklüdür. Android takviyelerinin sadece yüzde 75 cihazlar ile uyum içinde olduğu belirtiliyor.

4 inç ekranla donatılan Nokia X ve Nokia X + neredeyse benzer modellerolmaktadırlar. Modeller arasındaki fark sadece Nokia X +'nın hafıza kapasitesinin çok olmasıdır. Her iki cihazda iki çekrdekli işlemci ve 3 mega piksel kamera kullanılmıştır. Nokia XL 5 inç ekran ve 5 mega piksel kamera ile donatılmıştır.

Şubat 24 'den itibaren satışa sunulan Nokia X akıllı telefonun fiyatı 89 euro civarında olmaktadır. Fiyatları sırasıyla 99 ve 109 Euro olan Nokia X ve Nokia XL Nisan'da satışa çıkarılacak. Lumia cihazları gibi akıllı telefonları çeşitli renkli gövdelerde temin etmek mümkün olacak.

Nokia şirketi önceleri Symbian işletim sisteminin yönetimi ile çalışan cihazların yapımı ile uğraşıyordu. Fakat 2011 yılında Microsoft Corporation'ın ortağı olduktan sonra Windows Phone platformu kullanıma başladı. Sonradan 2013 yılında Microsoft şirketi Nokia nın mobil işini satın aldı.
Nokia Android işletim sistemli ilk akıllı telefonlarını tanıttı Nokia Android işletim sistemli ilk akıllı telefonlarını tanıttı Reviewed by Editor on Çarşamba, Şubat 26, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.