Ayrton Senna Kimdir? Nasıl ölmüştür?

Ayrton Senna ünlü yarış arabası pilotu olmuştur. 21 mart 2014 Sao Paulo, Brezilya doğumlu Ayrton Senna yaşasaydı bugün 54 yaşında olacaktı. Ünlü pilot 1 Mayıs 1994 tarihinde Bologna , İtalya'da hayatını kaybetti. Brezilyalı araba yarışçısı ve üç kez; 1988, 1990 ve 1991 yıllarında Formula 1 dünya şampiyonu oldu. Formula 1 şampiyonasında mevcut ve eski katılımcılar arasında İngiltere'nin haftalık dergisi olan Autosport tarafından yapılan özgün anket sonuçlarına göre, Senna Formula 1 tarihinde en iyi pilot oldu. Ayrton Senna hayatının sadece on yılı boyunca, 40'dan fazla yarış kazanarak rekora imza attı. Senna 1994 yılında San Marino Grand Prix yarışları sırasında kaza sonucu ölmüştür.

Ayrton Senna Kimdir?


Yağmur adam 

Yağmurlu havalar genellikle yarışın geçirilme şartlarını ağırlaştırır, bu durum Ayrton Senna'ya tam tersi başarılı geliyordu ve çoğu durumda daha iyi sonuç göstererek rakiplerini geride bırakıyordu. İşte bundan dolayı da birçok kez ona gazeteciler ve sevenleri tarafından "Yağmur Adam" lakabı verilmişti.

Senna'nın ölümü 

1994 yılında Senna Williams - Renault takımından McLaren'a geçti. Sezonun ilk iki yarışında başarı kazanmasına rağmen yarışta Mihael Schumacher'in Benetton - Ford takımı birincilik kazandı. San Marino'da geçirilen Grand Prix'de 1 Mayıs, 1994 tarihinde Ayrton yeni takımı için üçüncü yeri almıştır. Senna yine yarışı kazandı, fakat yarış onun için feci sona erdi. Ünlü pilot bu yarışta geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.


Ölümünden sonra 

Ölümünden çok kısa süre önce Ayrton Senna hayır amacı ile Brezilya ve diğer ülkelerde yoksul genç insanlara yardım etmek amacıyla Ayrton Senna Fonu oluşturmuştu. Senna'nın ölümünden sonra onun vasiyetine uygun olarak fona 400 milyon dolar tutarında bir para geçirilmiştir. Bundan dolayı, Senna'nın adı bugün dünyada milyonlarca insan için "daha iyi yaşama umudu" anlamına gelmektedir.
Ayrton Senna Kimdir? Nasıl ölmüştür? Ayrton Senna Kimdir? Nasıl ölmüştür? Reviewed by Editor on Cuma, Mart 21, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.