Melek programı limon turşusu yapımı

Melek programının 14 nisan 2014 tarihli bölümünde Sahrap Soysal tarafından Limon Turşusu tarifi verildi. Pratik limon turşusunun yapılışı ve tarifi aşağıdaki gibidir.

Melek programı limon turşusu yapımı

Malzemeler:

  • 10 adet Bodrum veya Alaçatı limonu
  • 20 adet tane karabiber
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • Limon suyu


Yapılışı:
Önceden kaynatmış olduğumuz bir tenceredeki suyun içerisine limonları ilave edip 10 dakika kadar haşlıyorsunuz. (dilerseniz su özelliğini fazla kaybetmemesi için limonları akşamdan buzdolabında bekletebilirsiniz). Daha sonra haşlanmış limonları birbirinden kopmadan çiçek şeklinde dörde bölerek kesin. Dörde ayrılmış limonun ortasına 1 tatlı kaşığı kadar deniz tuzu koyun ve limonu kapatıp turşu kavanozunun içine koyun. Üzerine tane top karabiberleri ve defne yaprağını ilave edip kavanozu limon suyu, yetmez normal su ile doldurun. Son olarak üzerine az miktarda sızma zeytinyağı ilave edip biraz daha top karabiber ilave edip ağzını kapatıyorsunuz. 3 hafta kadar gölge bir yerde bekletip kullanabilirsiniz. 
Melek programı limon turşusu yapımı Melek programı limon turşusu yapımı Reviewed by Editor on Pazartesi, Nisan 14, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.