Fas – Morocco

Dünya tatil yerlerini sunmaya devam ediyoruz.
Fas’da medreseler, camiler ve ezan sesi… Derin maden, gülsuyu kokusu… Eşeklerini yürütmeye çalışan satıcılar. Fotoğraf gibi bir kent.. Her şeyiyle büyüleyici yer Fas…

Görülecek yerler:

Fas el-bali: Surlarla kaplı bir yer. Fas el-bali’nin önemli kapısı Bob Bou Celud. Kapının hemen yanlarında Inania medresesi ver ve bu yapı 600 yılı aşkın süredir yerli yerinde. Medreseyi gezmenin fiyatı 9 Dirhem. Ayrıca dar Batha müzesini de görmeden ayrılmamalısınız.

Bor Nord kalesi’ni de mutlaka görmeniz gerekmektedir. Kale 16. yüzyıldan beri var. İçindeki Silah Müzesi ilgi çekici.


Yeni Fas ( Ville Nouvelle ) 1916 yılında Fransızlar tarafından inşa edilmiş. Fas’ın modern yüzünü temsil ediyor. Fransız binaları, Fransız tarzı caddeler…
Fas’ın her şehrinde eski yeni şehir diye ayrım var. Eski şehirlerde tamamen eski bir yapı ve yeni şehirlerde modern gökdelenler..

ŞEHİRLER

MARAKEŞ
1062 yılında Almoravide hanedanlığı’nın başkenti olarak kuruldu. Hanedanlığın başkenti olması oldukça güç oldu. Bu şehir zamanla ticaret kenti oldu.

CASABLANCA
Fas’ın bu şehri diğerlerine göre daha modern bir görünümde. Palmiye ağaçları okyanus dalgaları..
Hassan 2 cami: 210 metre olan minaresi dünyanın en uzun minareli camisi olma özelliğine sahiptir. Camı deniz kenarında. İçeriğe girmek yasak ancak dışarıdan görebiliyorsunuz..

FES
Bu şehir tipik bir Fas şehri. Uzun surlar, kale kapıları, camiiler…

Medina: Medina’ya girmek için birçok kapı sizi bekliyor. İçeri girdiğinizde kendinizi daracık sokaklarda bulacaksınız. Dar sokaklarda yeni yerler keşfedebilir, küçük dükkânlarda alışveriş yapabilirsiniz…

SAHRA ÇÖLÜ
Uçsuz bucaksız bir çöl… Faslıların kafalarındaki büyük şapkalar dikkatinizi çeker. Çölde çadırlarda konaklayabilir ve gece muhteşem gökyüzünü seyredebilirsiniz.
Fas – Morocco Fas – Morocco Reviewed by Editor on Pazartesi, Nisan 30, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.