Tatil yapmak

Tatil yapma istediği her insanın en doğal hakkıdır. Tatil yapmak lüks olarak kabul görse de aslında insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için ihtiyaçtır. Yoğun iş temposu, öğrencilik döneminin zorlu sınavları, aile sorunlarının sıkıntısı ve daha bir çok sebepten dolayı insanlar tatil yapmaya gereksinim duyar. Tatil yapmak için farklı planlar yapabilirsiniz. Herkesten farklı olarak yurtdışı turlarını tercih edebilirsiniz. Böylelikle bulunduğunuz coğrafyadan farklı bir coğrafyaya adım atmış, farklı bir havayı teneffüs etmiş olursunuz.
Ayrıca diğer tatilcilerden ayrıcalıklı olarak tatil hattınızda farklı olan ülkelerin bulunmasını sağlayabilirsiniz. Ülkemizde genellikle, kendi sınırlarımız içinde bulunan şehirleri tercih ederek tatil zamanımızı değerlendirmek isteriz. Yurtiçi turlar sayesinde bulunduğumuz coğrafyayı daha iyi tanıma imkanımız oluyor. Sürekli aynı şehirde yaşadığımız veya aynı bölgede yaşadığımız için memleketimizin diğer bölgelerini gezemiyor ve o bölgelerin kültürlerine dair bilgi sahibi olamıyoruz. Oysa yurtdışında tatil yapmak yerine yurtiçinde bize ait olan bir şehirde tatil yapmak çok daha yararlı olacaktır.

Kendi ülkemizdeki insanların yaşam tarzları hakkında bilgi edinebiliriz. Genellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşantılarına dair pek bilgi sahibi olmayız. Eğer tatil yapmak için bu tarz ufak fakat sevimli beldeleri seçersek o bölgede yaşayan halkın yaşantısını nasıl sürdürdüğünü gözlemleyebilir ve kendi hayatımızla kıyasladığımızda yaşantımızın artılarını ve eksilerini belirleyebiliriz. Böylelikle yaşantımızda farklı bakış açılarına sahip olduğumuz gibi genel kültürümüzü genişletmek adına da bir çalışma yapmış oluruz. Tatil yaparken hem dinlenebilir hem de gözlemleyebiliriz. Tatil yapmanın lüks olmayıp bir ihtiyaç olduğu bilincinde olduğumuz vakit, tatil yapmanın keyfini daha fazla çıkarabiliriz. Çünkü; insanlar ihtiyaçlarını gidermekten memnun olurlar. Bu memnuniyette keyif verir.
Tatil yapmak Tatil yapmak Reviewed by Editor on Pazar, Nisan 29, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.