Arjantin gezilecek yerler

BUENOS AIRES
Ülke nüfusunun %40'a yakını Buenos Aires'te yaşar. Kentin merkezinde bulunan Plaza de Mayo hemen hemen tüm aktivatelerin merkezi durumundadır. Merkezin kuzeyinde bulunan Florida ve Lavalle yaya bölgesidir. En önemli eğlence ve ticaret merkezleri burada yer alır. Centro Cultural San Martin kentteki en büyük kültür ve sanat merkezidir. Sanat galerileri, tiyatrolar ve sinemalar buradadır. Cabildo Müzesi, Metropolitana Katedrali, 1976-1983 arasındaki askeri yönetimin merkezi olan Casa Rosada, yazar, gazeteci ve asker olan Bartolome Mitre'nin evi olan Mitre Müzesi, Modern Sanat Müzesi ve Bohemlerin yerleşme alanı olarak bilinen San Telmo bölgesi görülecek yerler arasındadır.

ATLANTİK SAHİLLERİ

Buenos Aires'de yaşayanlar ve burayı ziyaret edenler için yaz plajlarla, plajlar ise Atlantik kıyıları ile özdeştir. Kıyılar herkese açıktır. Sahilde pek çok sınıf ve fiyatta otel bulunur. Mar del Plata, Mar del Nacar, Mar Chiquita, Pinamar, San Clemente del Tuyu, Miramar ve Necochea, bölgede gidilebilecek ve sakin bir deniz tatili yapılabilecek yerlerdir.

PAMPALAR
Buenos Aires eyaletinin kuzey ve güney bölümleri, Santa Fe ve Cordoba Pampalar da turistler için en ilgi çekici yerler arasındadır. Bölgede yürüyüş yapılacak pek çok küçük dağ bulunur. And Dağları ile Pampalar arasında yer alan Cordoba, özellikle sömürge döneminden kalan yerleşmeleri ve modern dönemdeki gelişmesi ile dikkati çeker. Kentte Iglesia Katedrali ve Iglesia de la Compania kilisesi ilgi çekicidir. Doğal bir oluşum olan Sierralar'da binlerce küçük kasaba kurulmuştur.
Arjantin gezilecek yerler Arjantin gezilecek yerler Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 27, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.