SYDNEY

Sydney
SYDNEY
Plajlar: Sydney’in kuzey ve güneyi yüzmek için en elverişli yerlerdir. Surf yapılan plajlar (kuzeyde Curl Curl, Avalon ve Palm Beach, güneyde Coogee ve Cronulla) ise cankurtaran devriyelerince kuşatılmıştır. Sydney’in güneydoğusunda bulunan Bondi Plajı en ünlülerinden biridir ve ulaşım otobüsle yaklaşık 20 dakika sürer.

Chinatown-Sydney: Dixon Street’de Asya’ya özgü birçok dükkan, restoran ve iş merkezinin olduğu tipik bir Çin mahallesi.

Darling Harbour: Bu modern liman, Sydney şehir merkezinden sadece 5 dakika uzaklıktadır ve otomobil, feribot, otobüs ve trenle ulaşım mümkündür. Burada ziyaret edilebilecek yerler: Sydney Aquarium (hergün 09:30-21:00 arası açık); The National Maritim Museum (hergün 10:00-17:00 arası açık). Akşam Waterfront restoranlarından birinde yemek yiyebilir ve Pumphouse Tavern’da gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz.

Queen Victoria Building: George Street’de bulunan bu büyük bina 1893’te şehir pazarı olarak inşa edilmiş ve daha sonra yapılan restorasyon sonucunda 200 kadar spesyal dükkan kompleksinin, restoran ve fast-food imkanlarının bulunduğu bir yer haline getirilmiştir.

Sydney Opera House: Limanın kenarında kurulmuş olan bu eşsiz bina, dünyanın en meşhur opera, bale, tiyatro ve klasik müzik gösterilerinin yapıldığı yerdir.

Sydney Tower: Geniş bir manzaraya sahip kule, şehrin yaklaşık 300 metre üzerindedir. Ayrıca Avustralya’nın en yüksek kafetaryası ünvanına sahip olup, Cumartesi 09:30-23:30, diğer günler ise 09:30-21:30 saatleri arası açıktır.

Taronga Zoo: Dünyanın en meşhur hayvanat bahçelerinden biri olan Taronga Zoo, çalılıklar üzerine kurulmuştur ve limana bakmaktadır. Bu hayvanat bahçesinde yerli ve egzotik hayvanlardan oluşan geniş bir koleksiyona şahit olabilirsiniz. Hergün 09:00-17:00 saatleri arası açıktır.

The Rocks: Sydney’in liman tarafında Circular Quay’a bitişik olan bu bina, Avustralya’nın ilk Avrupai yerleşim yerlerinden biridir. Zarif ve şık bir tarzda restore edilmiş olan yapı, çeşitli restoranlar, eğlence yerleri ve spesyal dükkanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Sydney’in en eski publarından biri olan The Hero of Waterloo da buradadır.

SYDNEY’İN ÇEVRESİ
Blue Mountains: Syndey’in 104 km batısındadır. Bir çok sayfiye yeri, ulusal park ile çevrelenmiş küçük köy ve kasabaların bulunduğu bir yerdir. Ana merkez Katoomba’dır. Sydney’den otomobil veya tren ile seyahat edebilir, otobüs turlarından birine katılabilirsiniz.

Featherdale Wildlife Park: Sydney’in 37 km batısındadır. Koala, kanguru ve pek çok yerli hayvana rastlamanız mümkündür. Hergün 09:00-17:00 saatleri arası açıktır.

MELBOURNE
China Town: Bourke, Lonsdale, Swanaton ve Spring Caddeleri arasında yer alan bu bölge tamamiyle Çin lokantaları, el sanat ürünleri satan dükkanlar, mücevherciler ve mobilyacılarla doludur.

Lygon Street: Şehir merkezine yakın, Melbourne’ün İtalyan kısmında yer alan Lygon Street’de pek çok İtalyan restoranı ve kafeler mevcuttur. Alışveriş için kentin en çok seçenek sunan yeridir.

BRISBANE ve GOLD COAST
resim Queensland Cultural Centre: Brisbane Nehrinin güneyinde kurulmuştur. Çeşitli sanat kompleksinin (sanat galerisi, müze, kütüphane vb.) merkezidir. Queensland Sanat Galerisi Çarşamba günleri 10:00-20:00, diğer günler 10:00-17:00 arası, Queensland Müzesi Çarşamba günleri 09:00-20:00, diğer günler 09:00-17:00 arası, Queensland Kütüphanesi ise Pazartesi-Perşembe günleri 10:00-20:00 arası, Cuma-Pazar günleri 10:00-17:00 arası açıktır.

Lone Pine Koala Sanctuary: Brisbane’in 11 km güneybatısında, 100’den fazla koala ve kanguru türünün yanı sıra birçok memeli ve sürüngen hayvanın yaşadığı bir doğa parkıdır. Her gün 08:45-16:45 saatleri arası ziyaret edilebilir.

BRISBANE ÇEVRESİ
Sunshine Coast: Brisbane'in 96 km kuzeyinde, Caloundra'dan başlayıp Noosa Heads, The Cooloola Coast, Maroochydore, Mooloolaba ve The Glasshouse Dağları'nı da kapsayan bir plajlar zinciri. Bu bölgede su sporlarından, golf kurslarına kadar değişik imkanlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca deniz yaşantısının çeşitliliğine ilişkin geniş bir yelpaze sunan Underwater World, her gün 09:00-17:00 saatleri arası ziyarete açıktır.

Gold Coast: Brisbane'in 93 km güneyinde yer alan ve yaklaşık 10 ay yaz mevsimi yaşanan bu sayfiye beldesi, 40 km uzunluğunda altın bir kumsala sahiptir. Çeşitli otel ve tatil köylerinin yanı sıra, su sporları ve her türlü eğlence olanakları sunan bir tatil yöresidir.

Dreamworld: Çeşitli oyun ve eğlence imkanlarıyla birlikte, koala ve Avustralya'ya özgü diğer hayvanların gösterilerini izleyebileceğiniz bir düş dünyası.

Movieworld: Çeşitli film gösterileri ile, fantastik sinema örnekleri sunan bir Warner Bros film merkezi.

Seaworld: Yunusların, balinaların ve deniz aslanlarının göz kamaştırıcı gösterilerinin yer aldığı bir eğlence merkezi.

DARWIN
Kuzey Avustralya'nın başkenti olan Darwin, tropik bir iklimin hüküm sürdüğü sakin ve geleneksel bir kenttir. İlk göçmenlerin kültürünü yansıtan bir hayat tarzını burada gözlemleyebilirsiniz.

Botanik Bahçeleri: Doğa severler için Asya ve Pasifik bölesinin nadir bulunan bitki ve çiçek çeşitlerinin sergilendiği bu bahçe 24 saat açıktır ve giriş ücretsizdir.

Aquascene: Okyanus kıyısında denizin yükselmesi sırasında kıyıya yanaşan balıklara gelenesel olarak yerli halkın elleriyle yiyecek vermesi görülmeye değer bir olaydır.
SYDNEY SYDNEY Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 27, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.