Finlandiya Gezilecek Yerler

Finlandiya özellikle doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir ülkedir. Birçok bölgeye yayılmış binlerce göl değişik su sporları için, geniş ormanlar ve dağlar ise doğa yürüyüşleri için idealdir.

HELSİNKİ
Şehrin merkezini oluşturan Senato Meydanı, Luther Katedrali, üniversite ve devlet binaları gibi 19. yüzyıldan kalma etkileyici yapılarla çevrilidir. Pazar Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bu civardadır. Pazar Meydanı kentin kalbi sayılır ve taze meyve sebzelerin yanı sıra, geleneksel Fin el sanatları da burada bulunur. Kentte kaldığınız süre içinde özellikle Korkeiassaari Adası'nı ve bu adada bulunan arktik bölge hayvanlarının sergilendiği hayvanat bahçesini gezmenizi öneririz.

TAMPERE
Finlandiya'nın ikinci büyük kenti Tampere'de tam 180 göl bulunmaktadır. Ayrıca görülmeye değer birçok kilise (en ünlüsü 1907'den kalma Tampere Katedreli) vardır.

TURKU
Finlandiya'nın 1812'ye kadar başkenti olan Turku, aynı zamanda Finlandiya'nın en eski kentidir. Kentte 15. yüzyıldan kalma Turku Katedrali ve yine ortaçağdan kalma Turku Kalesi en önemli eserlerdir. Ayrıca müziğe ilgi duyanlara Sibelius Müzesi'ni, resime meraklı olanlara da 19. yüzyıldan beri Fin resim sanatının sergilendiği Sanat Müzesi'ni tavsiye ederiz.

ROVANİEMİ
Kuzey kutup çizgisinde yer alan Rovaniemi, gizemli Laponya bölgesinin kapısı mahiyetindedir. Özellikle "beyaz geceler" olarak adlandırılan ve güneşin hiç batmadığı yaz günlerinde (13 Haziran-7 Temmuz), civar kasabalardaki çiftlik evlerinde kalıp, Ren geyiği çiftliklerini, sonsuz ormanları ve huzur dolu gölleri gezebilirsiniz.
Finlandiya Gezilecek Yerler Finlandiya Gezilecek Yerler Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 27, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.