Fransa Gezilecek Yerler

PARİS
MÖ 3. yüzyılda Ile de la Cite üzerine kurulmuş olan kent, ortaçağda Seine Nehrinin iki yanına doğru genişlemiştir. Ile de la Cite ise hem siyasi, hem de ruhani gücün (kilise) merkezi olmuştur.

Notre Dame: Gotik dönem mimarlığının en etkileyici örneklerinden birisidir. 1163'te başlayan yapı, ancak 1345'te bitirilebilmiştir. Özellikle kuzey transeptinin 13. yüzyıldan kalma gül penceresi etkileyicidir. Hergün açıktır ve giriş ücretsizdir.

Latin Quarter: Devrime kadar, buradaki tüm hoca-öğrenci konuşmaları latince yapıldığı için meydan bu isimle anılır.

Pantheon: 18. yüzyıl ortalarında yapılan kilise, yüzyıl sonunda özgürlüğün simgeleri sayılan Hugo, Zola, Voltaire ve Rousseau'nun anıt mezarına dönüştürüldü. Ekim-Mart arasında 10:00-17:30 saatleri arasında açıktır ve giriş ücretlidir.

Musee d'Orsay: 1900'lerde inşa edilmiş olan ünlü tren garı, 1986'da müzeye dönüştürüldü. Empresyonist, post-empresyonist ve Art Nouveau eserlerin sergilendiği müze, Pazartesi hariç her gün 10:00-18:00 saatleri arası açıktır.

Eiffel Kulesi: Paris'in ve Fransa'nın tüm dünyada simgesi haline gelmiş olan bu kuleye asansörle çıkabilir ve kentin nefes kesen manzarasını izleyebilirsiniz.

Arc de Triomphe: 1806 da Napolyon'un imparatorluğu anısına yapılmaya başlayan anıt 1830'da bitirilmiştir.

Centre George Pompidou: Beaubourg olarak da bilinen yapı, modern sanatlara ait bir mekan olarak yapılmıştır.

DİĞER

Dünyanın turist sayısı olarak en gelişmiş ülkelerinden biri olan Fransa'da, şu bölgeler ziyaretçilere zevkli bir tatil geçirme olanağı sunar: Normandiya, Brittany, Loire Valley, Bordeaux, Burgundy, Provence, Cannes, Monaco, Corsica.
Fransa Gezilecek Yerler Fransa Gezilecek Yerler Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 27, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.