Diş ve dişeti hastalıkları

dişeti hastalıkları
Günümüzde insanlar arasında en yaygın hastalıklar, diş çürükleri ve diş eti hastalıklar. Bu hastalıklar sadece diş kaybına sebep olmakla kalmıyor, aynı zamanda vücudumuzda oluşan hastalıkların birçoğunda etkin rol oynuyor.

Kalp ve damar hastalıklarından , böbrek ve romatizmal hastalıklara kadar birçok hastalığın oluşmasında diş çürükleri ve diş eti hastalıkları etken.

Bakteri plağı ağzı çalkalamakla geçmez
Diş çürümesinde ve diş eti iltihaplanmalarında bakteri plağı önemli bir etken. Bakteri plağı, dişin yüzeyine sıkıca yapışmış bir eklentidir. Ağzı çalkalamakla geçmez. Düzenli ve fırçalama esaslarına uygun bir diş temizliği ile bakteri plağı önlenebilir. Diş plağı içerisinde bulunan mikroplar karbonhidratları aside çevirerek dişlerin çürümesine neden olur. Diş plağı muntazam temizlenmediği takdirde dişi etlerine de zarar vererek diş eti iltihaplanmalara neden olur.

Şeker hastalarında daha fazla dişeti problemi görülür.
Bilindiği gibi; kurabiye , pasta , çikolata, lokum vs. gibi şekerli gıdalar, ağızda asidik reaksiyonlar yapıyor. Bu reaksiyonlar diş minesinde aşınmaya sebep oluyor, diş minesinin zayıflaması da dişin çürümesini kolaylaştırıyor. Şeker hastalığı olan hastaların özellikle dişetlerindeki problem normal insanlardan daha fazladır. Diş eti çekilmeleri, buna bağlı olarak dişlerde aşırı sallanma ve kendi kendine dökülme durumları gerçekleşir.

Şekeri azaltmak şart
Diş çürüğünü önlemek ve dişeti sağlığını korumak için bakteri ve şeker işbirliğine son vermek gerekiyor. Şekeri azaltmak, dişleri düzenli ve iyi ürünlerle fırçalamak faydalıdır. Diş eti sorunlarınızı da asla hafife almayın ve hemen uzman bir hekime başvurun.
Diş ve dişeti hastalıkları Diş ve dişeti hastalıkları Reviewed by Editor on Cumartesi, Mayıs 26, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.