Okula uyum

Herkesin okulla bir miktar sorunu vardır.


Sevmediğiniz bir öğretmen ya da hoşunuza gitmeyen konular olabilir!
Eğer akademik yönden gelişmek istiyorsanız, toplumun kızlara güven hususundaki çelişkilerini bertaraf etmelisiniz, okula önem verenlerle, iyi bir ev kadını olma istemini oluruna bağlamalısınız. Kadınlık unsurları peşinde koşanların karşılaşacakları yoksunluklar, vücut biçimi, modaya uyum, erkek-arkadaş edinme, aşk şarkılarını mırıldama ve romans, düş kırıklıklarına götürecektir sizi. Bunlar aynı zamanda, öğrenme ve okula devam isteğini engellerken, ileriki yılların ve işinizi olumsuz etkilemektedir.


Yüzyıllar boyunca olduğu gibi, hala ülkemiz de olduğu gibi dünyanın çok az sayıda ülkesinde, bu ciddi bir ahlak sorunu olarak değerlendirilmektedir. Aslında sadece coğrafya olarak değil , örf adet topluluğuyla, aynı zamanda dinle de son derece ilgili olduğu söylenebilir bu tepkinin.Çünkü gelişmiş olan bütün ülkelerde tavır ya da toplumsal tepki bir tarafa, eşcinsel evlilikler kanuni ve yasal süreçte yerini almıştır. Fakat son derece yakın bir cumhuriyet ve tamamıyla kökünden kurulan bir toplum olan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Toplumu çok kısa zaman da büyük bir hızla gelişmiş ,dünyanın bütün ulusları, şaşkınlıkla bu gelişimi izlemişlerdir. Ekonomik, hukuksal ya da uluslar arası platformlarda yaşanmış, fakat körü körüne sahip olduğumuz alışkanlıklarımız dolayısıyla bu kavramı, yani "cinsel seçim " özgürlüğünü kabul etmekte oldukça gecikmişlerdir...

HANGİ OKUL?

Günümüzde okullar, kız ve erkek çocukların bir arada okuyacağı biçimde tertip edilmektedir ama, kızların ayrıca okuyabilecekleri gibi, ayrılmalarının daha isabetli olacağını söyleyenler vardır.

Yararları
* Erkek çocukların bulunmaması daha iyi çalışma olanağı verir, engel olacak erkek yoktur.

Zararları
* Kızların soyutlanması, korumaya alınması onların gelişmesini engeller.
Okula uyum Okula uyum Reviewed by Editor on Salı, Nisan 09, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.