Nereye tatile gitsem?


Nereye tatile gitsem?
Yılın yorgunluğu tatille çıkar. Tatile gitmek istiyorsunuz ama nereye gideceğinize bir türlü karar veremediniz. Bu sorunun cevabını bulmak için öncelikle tatilden beklentinizin ne olduğunu anlamaya çalışın; Tüm gün denizde yüzüp, güneşlenerek mi tatilinizi geçirmek istiyorsunuz? Çeşitli turlara katılıp antik şehirleri ve tarihi yerleri gezerek mi bir tatilim olsun diyorsunuz? Bolca adrenalin ve macera dolu bir tatil mi düşlüyorsunuz? Değişik kültürler tanıyıp, çeşitli yörelerin yemeklerini tadıp gezip görmek mi istersiniz? Bir alışveriş tutkunu olarak tatilinizi bol bol alışveriş yaparak mı geçirmeyi dilersiniz?



Bu sorunun doğru cevabını kendinize verdikten sonra tatil yeri seçiminin sizin için oldukça kolaylaştığını göreceksiniz. Örneğin deniz - güneş - kum üçlüsünü tercih ettiniz. Yurtiçi tatil yeri seçiminde yazlık mekanlar belli olduğundan çok fazla zorlanmadan gideceğiniz destinasyonu ve kalacağınız tesisi belirleyebilirsiniz. Her bölgenin ve her yaşam alanının kendine has özellikleri ve güzellikleri vardır. İnternet üzerinden araştırmalar yaparak ve yorumları okuyarak tatil yerleri konusunda bilgiler edinebilirsiniz.

Herkesin bir tatilden beklentisi farklıdır. Bir otel müşterilerinin %100 memnun olması neredeyse imkansızdır. Otelciler hizmet kalitelerini yükseltmeye çalışırken bir taraftan da bu konuda "herkesi memnun edemezsiniz" diyerek kendilerini teselli etmeye çalışırlar. Çünkü bir otel ne kadar dört dörtlük ve olsa birçok unsurdan oluştuğu sürece hizmette aksaklık olması muhtemel nedenlerdendir. Ama yine de bir otel hakkında yazılan yorumlardan çoğu olumsuzsa o otelin işletmesinde ciddi sorunlar olduğuna işarettir, otelden uzak durmanız sizin için iyi olacaktır.

Tatile tur şirketi ile gitmeye karar verirseniz yine iyi araştırma yaparak şirketin güvenilir olup olmadığına bakmanızı öneririz. İnternet üzerinden paket tur satışı yapan çok sayıda firma mevcuttur, bunların arasında ne yazık ki arada dolandırıcı şirketler çıkabiliyor. İyi bir şirketten hizmet almaya özen gösterin.

Tatil planı yapmaya başlayalım


İlk önce yapacağınız iş gideceğiniz yeri belirlemek olsun. Yurtiçi mi yurtdışı mı tatil düşünüyorsunuz ona karar verin. Gideceğiniz yer konusunda kararlı olmanız tatil planınızın diğer adımlarına geçebilmeniz açısından önemlidir.

Sonraki aşamada kararlaştırmanız gereken yolculuk tarihi olmalıdır. Tatile çıkış tarihinizi erken belirlemeniz erken rezervasyon yaptırabilmenizi sağlar. Böylece, hem ulaşımda hem de konaklamada ucuz fiyatlar ve çeşitli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Eğer yurt dışına çıkacaksanız, pasaport ya da vize başvuruları için mutlaka zaman ayırmalısınız.

Ve sırada en önemli aşama var. Bütçenizi belirleyin. Bu tatil için ayırmak istediğiniz bütçe nedir. Yolculuk şekli nedir; uçak,otobüs, araba? Tatilin ana hatlarını belirleyin. Böylece tatile ayıracağınız miktarı kesin bir şekilde belirleyin. Tatil esnasında para düşünceleri keyfinizi kaçırmasın bir de.

Tatil turları planınızı da belirleyin. Gideceğiniz ortamda gezecek misiniz yoksa bütün gün kumsalda mı olacaksınız? Tarihi yerleri görmek istiyor musunuz, merkeze yakın olmak sizin için önemli mi? Haritadaki yerinizi tam olarak kesinleştirmeye başlayın.

Tüm bunlardan sonra geriye kolayca rezervasyonunuzu yaptırmak kalıyor. Bunu da internet üzerinden yapabilirsiniz. İyi tatiller.
Nereye tatile gitsem? Nereye tatile gitsem? Reviewed by Editor on Çarşamba, Mayıs 30, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.