Kurt Seyit ve Şura Dizisi Tuttu Mu?

Henüz ilk bölümü yayınlanan dizi hakkında çeşitli yorumlar ve eleştiriler yapılmaktadır. Dizi ilk olarak yılbaşı akşamı etkileyici bir fragmanla tanıtılmıştı ve herkesin ilgisini çekmişti. 2 ayı aşkın bir süredir diziseverler büyük merakla ve sabırsızlıkla ilk bölümün yayın tarihi olan 4 Mart 2014 tarihini beklediler. Reytinglerine bakılırsa fena gelmemiş. (reytinglerini buradan inceleyebilirsiniz)

Peki sosyal medyada neler konuşuluyor? Kurt Seyit ve Şura Dizisi Tuttu Mu? Beğenildi mi?

Bu konuyu merak edenler için olumlu ve olumsuz eleştirileri bir araya topladık. Öncelikle olumlu yorumları ve eleştirileri söyleyelim.




Kurt Seyit ve Şura Dizisi Olumlu Yorumlar

Seyit'in babası - Dizide Seyit'in babası Mirza beyi canlandıran usta oyuncu Serdar Gökhan'ı rolüne çok yakıştıran izleyiciler çoğunlukta. Mert ve geleneklerine bağlı bir baba karakteri izleyiciye fazlasıyla iyi bir şekilde yansıtılmıştır.

Petro karakteri ve Birkan Sokullu - Birkan Sokullu'nun performansı çok beğenilen performanslar arasındadır. Yakışıklı oyuncu tam bir Petro olmuş diyenler çoğunluktadır. Gerçi kitabı okuyanlar daha acımasız birini beklediklerini ifade etmiş olsalar da Petro şimdilik izleyenlerin kalbini fethetmişe benziyor.

Kırım halk türküleri - Dizide söylenen Kırım halk türküleri özellikle kökleri Kırım'a dayanan ve savaş sırasında göçüp Türkiye'ye yerleşmiş olan tatar izleyiciler tarafından çok beğenilmiş ve dizide çalınan Çalaşım ve Boztorgay gibi türkülerle duygusal anlar yaşadıklarını ifade etmişlerdir.




Kurt Seyit ve Şura Dizisi Olumsuz Yorumlar

Cast - Dizinin oyuncu seçimi ile ilgili çok fazla eleştiri gelmektedir. Özellikle başrol oyuncusu olan Farah Zeynep Abdullah'ı Şura rolüne yakıştıramayanlar çoğunlukta. Sürekli başka oyuncu oynasaydı nasıl olurdu tartışmaları yaşanmaktadır. Eleştiriler Farah Zeynep Abdullah'ın oyunculuğu ile ilgili değil daha fazla role yakışmaması ile ilgilidir. Rus kız olarak karşımıza çıkan genç oyuncunun bu havayı yansıtmadığı görüşünde olanlar çoğunluktadır.

Senaryo - Nermin Bezmen'in tüm eserleri olduğu gibi Kurt Seyit ve Şura kitabı da çok beğenilmektedir. Okurlar arasında yapılan olumlu eleştirilerde genellikle Rusya'da geçen olayları bir Rus yazar gibi anlatması yer almaktadır. Ancak senaryo ile ilgili bu tarz olumlu yorumlara rastlayamıyoruz. Olaylar, replikler, konuşmalar çok eleştiri alıyor ve en çok beğenilmeyen taraf ise bir Rusya havasının yansıtılmamasıdır. Ayrıca akıcılık olmadığını ve sıkıldığını yazan izleyiciler de yok değil. Daha fazla entrika olmasını isteyenler çoğunlukta.

Kıvanç Tatlıtuğ - Yakışıklılığına ve oyunculuğuna söz yok. Beğenilen, sevilen, kendi çizgisi olan bir oyuncudur Kıvanç Tatlıtuğ. Peki ya Kurt Seyit rolüne olmuş mu? İşte bu konu çok tartışılmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise izleyicilerin "izlerken Kuzey"i görüyorum" diyerek bir önceki rolünden dolayı bu karaktere konsantre olamadıkları ile açıklanıyor.


Yüzlerce yorum ve eleştiri geliyor. İlk bölümün günahı olmaz derler. Önümüzdeki bölümleri izleyerek dizinin tutup tutmadığını hep beraber daha iyi göreceğiz.
Kurt Seyit ve Şura Dizisi Tuttu Mu? Kurt Seyit ve Şura Dizisi Tuttu Mu? Reviewed by Editor on Çarşamba, Mart 05, 2014 Rating: 5

4 yorum:

  1. Bence bu dizinin kostümleri, mekanlar çok güzel. Kıvanç Tatlıtuğ da her rolün olduğu gibi bu rolün üstesinden geleceğe benziyor. Ben çok kısa bir süre gördüğümüz Güzideyi çok beğendim ayrıca. Bir de karadayı dizisinde serra olarak tanıdığım oyuncuyu gördüm, turgutun karısını, kötü karakteri çok iyi oynamış hakkını yememek lazım. Olaylar biraz daha yavaş ama sürükleyici ilerlese keşke. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. annem beğenmedi entrika yokmuş

    YanıtlaSil
  3. küçük ağa ile aynı saate koymaları yanlıştı biz ailecek o diziyi izliyoruz arada reklamlarda bakabildik pek anlayamadım

    YanıtlaSil
  4. emek ve para sarfedilmiş bir dizi. ilk bölümden fikir sahibi olmak için erken.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.