Otomobil İle Seyahat Ediyorsanız!

otomobil ile seyahat
Ruhsat, Sürücü belgesi ve Uluslararası Sigorta Kartınızı mutlaka temin edin ve yanınızda bulundurun. Çünkü gittiğiniz güzergahtaki bazı ülkeler sürücü belgesi olarak "Uluslararası Ehliyet" i aramakta, bunu bulundurmayan sürücülere para cezası uygulamaktadırlar.

Dolayısıyla sürücü belgesi yanında "Uluslararası Ehliyet" temini yararlı olacaktır. Ayrıca, yolculuğunuzun daha güvenli olabilmesi için, seyahat öncesinde kısa süreli kasko ve yolcu kaza sigortası yaptırmanızda fayda var.

Bu arada, "Uluslararası Sigorta Kartı" nın geçerli olmadığı ülkeleri bilmeniz size bir çok yönden fayda sağlayacaktır.

Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir başka noktada, Uluslararası Sigorta Kartınızın Hırvatistan ve Slovenya'da geçerli olabilmesi için bu hususun kartınızda belirtilmiş olması gerekiyor.

Başınıza gelebilecek önemli (gözle görülebilir hasarlara sebep olan) kazaları, zaman kaybetmeden polise müracat edilerek rapor edilmelidir. Aksi takdirde ülke içi veya gümrük kontrollerinde suçlama ya da engellmelerle karşılaşabilirsiniz.

Sigorta şirketinizin, geziniz sırasında geçtiğiniz ülkelerdeki şubelerinin telefonlarını bilmenizde fayda var. Ayrıca sigortanızın, Türkiye'nin Asya bölümünde de geçerli olduğuna dair bir belge almanız gerekmektedir.

Türkiye'ye girişinizde, Taşıt Giriş-Çıkış Formu doldurursanız, Triptik yaptırmanıza gerek kalmıyor.
Eğer giriş yaptığınız aracın ruhsatı size ait değilse ruhsat sahibinden vekalet almanız gerekiyor.
Otomobil İle Seyahat Ediyorsanız! Otomobil İle Seyahat Ediyorsanız! Reviewed by Editor on Pazartesi, Mayıs 28, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.