Yurt dışı alışverişlerinizde geri ödeme

yurtdışı alışverişi
Yurt dışına çıkıp da alış veriş yapmadan dönmek olmaz. Gezip, görmenin yanında alışveriş yapmak, gittiğimiz yere özgü eşyalar almak, gezimizi daha da renklerdiği kesindir.

Alışveriş yapmanın herkes tarafından sevilen ve zaman ayırılan bir uğraş haline geldiği günümüzde, bizler diğer uluslara göre daha hızlıyız.

Yurt dışına çıkan Türklerin bir kısmı tarihi ve doğal mekanları gezerken, diğer büyük çoğunluğuda zamanını alışveriş merkezlerinde geçirmeyi tercih ediyor.

Bu sebeplede, yabancı ülkedeki ünlü mağazalar tarafından en sevilen turist tipleri arasında birinci sırada geliyoruz. Tabii bunu, kişi başı milli gelirin 3000$ olduğu ülkemizdeki zenginlerin yapmış oldukları cömertce alışverişlere borçluyuz.

Fakat bu sadece, farklı bir bakış açısı. Buradaki asıl amacımız, seyahat edebilen herkesin sahip olduğu haklardan birini hatırlatmak.

Yurtdışında yaptığımız alışverişlerde ödediğimiz KDV 'leri geri alabilme hakkımız olduğunu biliyormuydunuz?

Ödediğimiz bu KDV 'leri, gittiğimiz ülkenin vatandaşı olmadığımız için geri isteyebiliyoruz. Yapmamız gereken, faturalarımızı biriktirip, geri dönüşümüzde eşyalarımızla beraber gümrük memuruna ibraz etmemiz.

Bu basit işlem sayesinde ödemiş olduğumuz alışveriş bedellerinin, %15-20 'si oranında kazanç sağlayabiliyoruz.

Avrupa'da yaygın olan bu sistem, ülkemizde de uygulanmaya başladı. Burada hedeflenen amaç, turistin kendi ülkesindeki koşullarda alışveriş yapabilmesini sağlamak ve böylelikle de ülke bütçesine katkıda bulunmak.
Yurt dışı alışverişlerinizde geri ödeme Yurt dışı alışverişlerinizde geri ödeme Reviewed by Editor on Pazartesi, Mayıs 28, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.