Zayıflama hapları zararları

Zayıflama hapları zararları
Yıllardır birçok bitkisel kaynaklı ürünler kullanılmakta ve yararlı olduğu bilinmektedir. Bazı bitkisel ürünler bununla beraber kullanıcılar üzerinde ciddi yan etkilere neden olabilmektedir. Bitkisel ürünler ilaçlardan daha güvenli değildirler. Bitkisel ürünlerin çoğu hepsi olmamakla beraber zararlı etkiler göstermektedirler.

Bitkisel ürün kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:
  • Üzerinde doğal olduğunu belirten bir etiketin bulunması bir bitkisel ürünün güvenli olduğunu göstermez. Örneğin kava ve eşekkulağı bitkisi ciddi karaciğer hastalığına neden olabilmektedir.
  • Bir ilaç gibi düşünülerek bitkisel ürünler,  doğru kullanılmadıklarında veya büyük miktarlarda alındığında ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir.

  • Emziren anneler ve hamile kadınlar özellikle dikkatli olmalıdırlar. Çünkü bu ürünler ilaç gibi etki gösterebilirler.
  • Kullanılan ilaçlarla etkileşerek bazı bitkisel ürünler ilaç gibi etki gösterdiğinden zararlı olabilmektedirler.
  • İçerisindeki aktif madde birçok bitkisel kaynaklı ürünlerde bilinmemektedir. Onlarca, yüzlerce madde veya bileşik bu ürünlerin içeriğinde bulunmaktadır. Faydalı olduğu ileri sürülen ürünler içerisindeki bileşenleri bilim adamları tespit etmeye çalışmaktadırlar.
  • Bitkisel ürünlerin etiketleri üzerinde belirtilen bileşiklerin haricinde içeriklerinde metaller, etiketsiz ürünler, mikroorganizmalar ve diğer maddeler ve daha birçok madde araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir.
Zayıflama hapları zararları Zayıflama hapları zararları Reviewed by Editor on Cumartesi, Mayıs 19, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.