Abant - Yedigöller

Bolu’ya 34 km uzaklıkta bulunan Abant Gölü ve çevresi, doğada huzurlu bir haftasonu geçirmek için ideal. Göl ve çevresi doğal flora ve fauna bakımından çok zengin.

Civarda çok güzel yürüyüş yolları bulunuyor. Termal otellerden birinde konaklarsanız, sıcak termal havuzların da keyfini çıkarabilirsiniz. Abant Gölü’nde tekneyle ya da çevresinde faytonla gezebilirsiniz. Çevresi çam ve köknar ağaçlarıyla kaplı olan göl, ilkbaharda inanılmaz manzaralar sunuyor. Rengârenk yapraklarla örtülen yollar huzur dolu... Bolu’dan Abant’a otogardan kalkan minübüslerle veya taksiyle ulaşım sağlamanız mümkün. Bazı otellerin özel araç servisleri de bulunuyor.

Konaklamak için göl kenarındaki Büyük Abant Otel’i tercih edebilirsiniz.

Abant’a gitmişken kesinlikle görmeniz gereken yerlerin başında Yedigöller Milli Parkı geliyor. Özel araçla ulaşım sağlayabileceğiniz Yedigöller, eşsiz bir doğa harikası. Kapankaya Seyir Terası’ndan görünen muhteşem manzaranın tadını çıkarın. Yedigöller kampçılık, günübirlik piknik, yürüyüş ve fotoğrafçılık gibi aktivitelerle ilgilenenler için biçilmiş kaftan...
Abant - Yedigöller Abant - Yedigöller Reviewed by Editor on Perşembe, Temmuz 12, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.