Hamsili Pilav Tarifi - Elinize sağlık
TRT 1 ekranlarında yayınlanan Elinize sağlık programında Bahar Üniver Açıkgül tarafından Hamsili Pilavın tarifi verildi. Tarif aşağıdaki gibidir.
Hamsili Pilavın Malzemeleri
Yapılışı
Yağı tencereye koyun. Eritin. Soğanı ekleyip kavurun. Fıstığı ekleyip kavurun. Altını kısın. Önceden ıslattığınız pirinci süzüp ekleyin. Kuş üzümü, yenibahar, tarçını, tuzu ekleyip kavurun. Suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
Bir kenarda fırın kabına hamsileri ters çevirerek yerleştirin.
Pişip suyunu çeken pilavın içerisine yarım demet maydanozu karıştırın. Pilavı hamsilerin içine boşaltın. Üzerilerini hamsilerle kapatın. Üzerine tereyağı sürün.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
Hamsili Pilavın Malzemeleri
Yapılışı
Yağı tencereye koyun. Eritin. Soğanı ekleyip kavurun. Fıstığı ekleyip kavurun. Altını kısın. Önceden ıslattığınız pirinci süzüp ekleyin. Kuş üzümü, yenibahar, tarçını, tuzu ekleyip kavurun. Suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
Bir kenarda fırın kabına hamsileri ters çevirerek yerleştirin.
Pişip suyunu çeken pilavın içerisine yarım demet maydanozu karıştırın. Pilavı hamsilerin içine boşaltın. Üzerilerini hamsilerle kapatın. Üzerine tereyağı sürün.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
Hamsili Pilav Tarifi - Elinize sağlık
Reviewed by Editor
on
Pazartesi, Aralık 16, 2013
Rating:
Hiç yorum yok: