Adriana Lima Kimdir?

Adriana Lima 12 Haziran 1981 Brezilya'nın Bahia kentinde doğmuş olan mankendir. Tam adı Adriana Francesca Lima'dır. Babası Nelson Torres, annesi Maria da Graça Lima'dır. Adriana'nın çocukluğu çok zor geçmiş, şöyle ki, babası annesini ve küçük kızını henüz 6 aylıkken bırakıp gitmiştir. Önceleri babası ile ilişkileri gergin olmasına rağmen, basının verdiği bilgilere göre şu anda ilişkileri normale dönmüştür.

Okulda okuduğu zaman bir çok güzellik yarışmasını kazanmasına rağmen, Adriana Lima'nın hiç model olmak gibi bir fikri yoktu. Ama en yakın arkadaşı modellik okulunda okumak istediği ve yalnız gitmek istemediği için Adriana'yı da okula kayıt olmaya ikna etmiş ve sonuç olarak Lima da onunla birlikte modellik okuluna belgelerini vermişti. Yarışma sırasında her iki kız resimlerini yarışmaya gönderdiler, ama sadece Adriana yarışmayı kazanabildi.

Adriana Lima Kimdir?


Kısa bir süre sonra 15 yaşındaki Adriana Ford şirketinin "Dünyanın süper modeli" yarışmasına katılarak birinci oldu. Üç yıl sonra Adriana New York kentine taşınarak Elite Model Evi ile sözleşme imzaladı. Gerekli sunumlardan sonra Adriana'nın resimleri her yerde yayılmaya başladı ve birçok uluslararası dergilerin (Vogue, Marie Claire ve s.) kapağında defalarca yer aldı.

Bir podyum modeli olarak Vera Wang, Christian Lacroix, Emanuel Ungaro, Giorgio Armani, Fendi, Ralph Lauren and Valentino gibi dünyaca ünlü tasarımcıların moda defilelerinde yer almıştır. 2000 yılından itibaren Adriana Lima GUESS firmasının reklamlarında rol almaya başladı. Aynı zamanda, resimleri de GUESS'in 20 yıldönümü kitabında yer almıştır.

2003 yılından 2009 yılına kadar Adriana Maybelline kozmetik firması ile çalıştı. Aynı zamanda bu yıllar boyunca Bebe, Mossimo, Armani, Bulgari, De Beers, FCUK, Intimissimi, Keds, Swatch, Versace, Loewe ve BCBG gibi markalarla çalışmış, s Bazaar, ELLE, GQ, Arena, Cosmopolitan, V Magazine, Vanity Fair ve Esquire gibi dünyaca ünlü dergilerin kapağında yer almıştır.


Adriana Lima 2009 yılında Givenchy ile sözleşme imzaladıktan sonra kariyerinde büyük aşama kaydetti. 2006 yılında en yüksek maaşlı modeller arasında 5. en çok para ödenen model oldu. 2007-2008 yıllarında Forbes dergisinin yükselişi sonucunda o artık 4. basamaktaydı.

Ama tabii ki, her şeyden çok Adriana Lima Victoria's Secret firmasının "Melekler" inden biri olarak tanınıyor. O, ilk kez 1999 yılında Victoria's Secret firmasının moda gösterisinde yer almış ve 2000 yılında "Melek" olarak onlarla sözleşme imzalamıştı. Hatta 2003, 2007 ve 2008 yıllarında Victoria's Secret gösterisinin hem açılışı hem de kapanışı Adriana Lima ile olmuştur.

Ana dili olan Portekizceye ek olarak Lima İngilizce, Fransızca, biraz da İtalyanca konuşuyor. 2009 yılı Haziran ayında 2007 yılında tanıştığı Sırbistan basketbolcusu Marko Jaric ile evlendi. 2009 yılı Kasım ayının 15'de çiftin bir kızı dünyaya geldi ve adını Valentina Lima Jaric koydular. 2012 yılında doğan ikinci kızlarına Sienna Lima Jarić adını verdiler. Çift günümüzde de mutlu aile hayatını sürdürüyor.
Adriana Lima Kimdir? Adriana Lima Kimdir? Reviewed by Editor on Çarşamba, Ocak 15, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.