Andropoz dedikleri

Andropoz üzerine araştırmalarıyla tanınan Dr. Malcolm Carruthers erkeklerin andropoz sorunlarını anlattığı "Maximizing Manhood" adlı kitabında alkol yüzünden cinsel güçlerini kaybeden erkeklere de değiniyor. "Alkoliklerin vücudunda testosteron seviyesi düşüktür. Bu yüzden saçlarını kaybetmezler. Ama, kanlarında yüksek derecede östrojen olması nedeniyle, vücut yapıları bir süre sonra şişman kadınların vücut yapısına benzer. Metabolizma daha fazla östrojen üretir ve sonuçta daha az saç kaybederler" diyen Dr. Carruthers hemen ardından ekliyor: "Buna karşılık daha geniş göğüse, bira göbeğine ve yumuşak bir tene sahip olurlar. 20 - 30 yaş erkeklerde alınan fazla alkol dengesiz bir cinsel hayata yol açarken, daha sonraki yaşlarda erken andropozu getirir. Kendini yorgun hissetme, cinsel istek ve gücün azalması, geceleri terleme, ellerde ve bacaklarda görülen eklem sertleşmesi bunun başlıca belirtisidir."



Bazı araştırmacılar ise fazla alkol alan erkeklerin kadınsı bir görünüşe sahip olabileceğini belirtiyor. Normalde erkeklerde andropoz 45 - 55 yaşlarında görülürken alkol alan kişilerde bu dönem daha önce başlıyor. Bu kişiler alkolü bıraksalar bile eski güçlerine dönmeleri zaman alıyor. Hatta bazen şikayetlerinin türüne göre psikolojik ya da ilaç tedavisi görmeleri gerekebiliyor.

Dr. Malcolm Carruthers konu üzerinde yaptığı araştırmalarda, tedavinin faydalı olabilmesi için erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayıp andropoz sırasında testosteronu arttırıcı ilaçlarla tedavi yöntemleri öneriyor. Bu tedavide kullanılan anahtar yöntem ise testosteronların aktivitesini yeniden sağlayabilmek. Alkolün seksi etkilemesinin sebebini ise şöyle açıklıyor Carruthers: "Karaciğer fonksiyon bozukluğu testosteronun kullanılmasını durdurur. Bu durum vücuttaki östrojen seviyesini arttırır. Dolayısıyla erkeklerin hormonal dengesi zarar görür. Sonuç olarak da vücutta kadınlık hormonlarının yükselmesiyle seks hayatında düşüşler olur."
Andropoz dedikleri Andropoz dedikleri Reviewed by Editor on Pazartesi, Ocak 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.