Okulda popüler misiniz?

Onlar okulunuzun en popüler tipleri olabilir. Bu gruplaşma iki, üç kişiyle başlayıp 20 veya daha fazla kişilik bir hal alabilir.

Aslında kendimize sormamız gereken şu ki; neden onlar tarafından dışlanıyoruz ya da başka bir deyişle onların arasına kabul edilmek bu denli zor mu?

Ben lisedeyken okulun en popüler tipleri şakacı olanlarla sporculardı. Herkes onların kim olduklarını bilirdi, onlarla arkadaş olmaya çalışırdı çünkü popüler olabilmenin en kolay yolu buydu. Onları ne zaman koridorda görseniz (özellikle spor takımındakiler!) her zaman yüzlerinde bir gülücük ve çevrelerinde en az 10 kişi olurdu. En havalı giyinenler onlardı, saçları jöleli ve fönlü olurdu ve okulun en güzel kızları ve en yakışıklı erkekleri ile de onlar flört ederdi. Eğer siz de gruba kabul edilmek istiyorsanız bu şekilde davranmak durumundaydınız. Eğer bunları yapmıyorsanız kutsal gruba girme ihtimaliniz söz konusu bile olamaz. Daha da kötüsü, üzerinizde oluşacak dayanılmaz aşağılanma baskısını da göğüslemeye başlasanız iyi olur!.


Bugün de durum pek farklı değil. Doğru grupla takılmıyorsanız bu ciddi bir mesele öyle değil mi? Acaba neden? Neden en popüler gruba dahil olmak için çaba gösteriyoruz hiç düşündünüz mü? Bu grupları özel ve özenilir yapan ne? Satın alabildikleri en pahalı marka giysiler mi? Yoksa nedir?

Gerçekten düşündüğünüzde, bu "kalabalığı" popüler hale getirmek için çaba harcayan bizler değil miyiz? Oyunlarda onları seyretmek için saatler harcayan, öğrenci temsilcisi olarak onları seçen, partilerde onları güzellik kraliçesi veya kral seçen ve onların dünyasına ait olmak için çaba harcayan bizler değil miyiz? Aslında neden onlarla takılabilecek kadar "havalı" olmadığınıza dair kuralların bir listesi var elinizde! Biz toplumuz ve topluluk olarak onların popüler olması ve rütbelerinin yükselmesi için elimizden geleni yapıyoruz! 

 Yerleri değişme zamanı gelmedi mi sizce? Onlar tarafından kabul görmeye çalışmak yerine gerçek arkadaşlarınıza ve kendinize yönelmeye ne dersiniz? Gündemdeki siz olun! Yönetmeye başladığınızda seçilen neden siz olmayasınız ki..Biliyorum söylemek yapmaktan daha kolay ama bir yerden başlamak gerek. Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız ilk adımı atın ve yerinizi belirleyin! Kendi grubunuzu yaratın ve onlara değer verin; kabullenilmediğiniz grubu boş verin!

Siz ve arkadaşlarınız yeterince açık, dürüst ve birbirini kollayan kişiler olduğunuz sürece okulun en popüler grubu neden olmayasınız ki? En önemlisi sizin için en popüler grubun sizinki olduğuna inanmak. Sizi gruba kabul edenlerin durumundan veya popüler olmak adına havalı giyindiğinizden dolayı değil, dostluklarınızı yüzeysel bir takım sınırlandırmalardan daha farklı değerler üzerine kurduğunuz için..İnsanlara , ne üzerlerindeki giysi ne dış görünüşleri ne de fiziksel güzellikleri için değil sadece kendileri oldukları için zincirin bir halkası olduklarını hissettirmekten çekinmeyin. Çünkü işler zorlaştığında sadece gerçek dostlarınız sizin yanınızda yer alacaktır.

Çoğumuz popüler bir grubun üyesi olmak isteriz. Olay bundan ibaret ise, dostluğu popülariteye feda etmeye değmez. Popüler olmak size "gerçek" dostluğu getirmeyecektir sadece tanınan biri olursunuz. Belki inanması güç ancak popüler grupların üyesi olan popüler kişiler çoğunlukla yalnızdır. Bu yüzden dostluklarınız değerlidir. Emin olun, zaman geçtikçe bir başkasını değil de kalbinizi takip etmenin size ve arkadaşlarınıza neler kazandırabileceğini görerek mutlu olacaksınız.
Okulda popüler misiniz? Okulda popüler misiniz? Reviewed by Editor on Pazartesi, Ocak 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.