Bankanız İçin Ne Kadar Özelsiniz?

Gelişmiş ülkelerde uzun zamandan beri var olan, gelişmekte olan ülkelerde ise yeni bir trend “özel bankacılık”. Müşterilerinin varlıklarını yöneten ve onlara danışmanlık hizmeti veren özel bankacılıkta saydamlık, dürüstlük, müşteriyi tanımak, eğitim ve araçlar ön plana çıkan başarı faktörleri.    

Öncelikle özel (private) ve bireysel bankacılığın birbirinden ayrı hizmetler içerdiği konusuna açıklık getirmek gerek. Çünkü bankacılık sektöründeki bu iki terim birbiri ile çok fazla karıştırılıyor. Aralarında ise gerçekten büyük farklar var. Örneğin özel bankacılık hizmetlerinden faydalanabilmek için en az 200 bin dolar tutarında bir varlığa sahip olmak şart. Ve özel bankacılıkta bireylerin varlıkları yönetilirken, onlara danışmanlık hizmeti de veriliyor. Ama bireysel bankacılıkta sadece kredi kartı ve ödeme takibi kolaylıkları sunuluyor.


Uzmanlara göre gelişmekte olan ülkeler arasında, zenginliğin birikimi açısından önemli bir hizmet özel bankacılık. Türkiye’de ise yeni yeni gelişmeye başlayan bu hizmet alanı, enflasyonun düşmesiyle hareketlenmeye başladı. Çünkü kamu borç kağıtlarından yüksek getiriler elde edemeyen varlık sahipleri, birikimlerini değerlendirmek üzere uzman görüşüne ihtiyaç duymaya başladılar. Böylece hem finansal konularda yardımcı olan hem de danışmanlık hizmeti verilen kurumlara, yani özel bankacılığa ihtiyaç arttı. Şu anda da birçok banka bu hizmeti veriyor.

Başarının Anahtarı

Özel bankacılık alanında başarıyı elde etmek için kuruluşların yerine getirmesi gereken kriterler var. Özellikle müşteriye karşı açık olmak, ideal banka olunduğunun fikrini müşterinin kafasında oluşturmak başarılı olmak açısından önemli. Ancak müşteriyi tanımak da, ihtiyaçlarını ve risk konusundaki atılımını bilmek de başarıyı getiren diğer faktörler. Buna ek olarak iyi ürün seçen, kalifiye eleman çalıştıran, süreçlerini oturtan ve performansını artıran kuruluşun özel bankacılık alanında başarıyı yakalaması da kaçınılmaz.
Bankanız İçin Ne Kadar Özelsiniz? Bankanız İçin Ne Kadar Özelsiniz? Reviewed by Editor on Salı, Ocak 21, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.