Burcu Esmersoy Kimdir?

Burcu Esmersoy 1976 doğumlu sunucu ve oyuncudur. Lise eğitimini Beşiktaş Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünü kazandı. Burayı bitirdikten sonra Amerika'da New York Üniversitesi'nde "Hospitality, Tourism and Sports Management" okudu.

1997 yılında güzellik yarışmasına katıldı. Burada Miss International seçildi. Japonya'da Türkiye'yi temsil eden Burcu Esmersoy "Dostluk güzeli" unvanını kazandı.

Burcu Esmersoy 1997 güzellik yarışması
1997 güzellik yarışması

Güzellik yarışması sonrası Azeri kızı Günel'in klibinde oynadı. Kanal D'de sunucu ve çocuk programı yapımcısı olarak çalıştı. Daha sonra  CNN Türk'te spor departmanında dış haber editörlüğü, muhabirlik ve spor spikerliği yaptı.  Formula 1 yarışlarını takip edip programlarını yaptı.



2006 yılında NTV'de "Spor Servisi" programının sunuculuğunu yaptı. 2010 yılında vizyona giren Romantik Komedi filminde küçük bir rol oynadı. 2012 yılında Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında sonrasında Popstar 2013 programında sunuculuk yaptı. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca konuşuyor.

Romantik Komedi Burcu Esmersoy
Romantik Komedi
28 Şubat 2006 tarihinde İtalyan Massimo Cusimano ile evlendi. Bu evliliği 2 yıl sürdü.

2011 yılında Dedektif Memoli dizisinde Zeyno'yu, 2012 yılında Çocuklar duymasın dizisinde Aylin'i oynadı.

Burcu Esmersoy Kimdir?
Yok böyle dans
2011 yılında Acun Ilıcalı'nın Yok Böyle Dans programına yarışmacı olarak katıldı. 2014 yılında Star Tv'de Nedir ne değildir magazin programının sunuculuğunu yapıyor.
Burcu Esmersoy Kimdir? Burcu Esmersoy Kimdir? Reviewed by Editor on Çarşamba, Ocak 29, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.