Estetik Burun Ameliyatinin Riskleri

Her cerrahi girişim bazı riskleri içerir. Estetik burun cerrahisinin risklerini anlamak hasta açısından çok önemlidir. Cerrahi girişimde uygulanacak kişisel seçimler risklerin ve kazanılacak yararın karşılaştırılması sonucu elde edilir. Hastaların birçoğunda komplikasyonlar ile karşılaşılmamasına karşın, karşılaşılması muhtemel sonuçları hastaların anlamaları gerekir.

Kronik ağrı: Estetik burun ameliyatlarından sonra kronik ağrı oldukça nadir bir komplikasyondur.

Kanama: Alışılmış bir durum olmamasına karşın cerrahi esnasında ya da sonrasında kanama görülmesi mümkündür. Ameliyat sonrası aşırı bir kanama olduğunda, kanamayı durdurmak ve biriken kanı almak için acil tedavi gerekebilir. Kanama riskini arttırabileceğinden aspirin ve benzeri ilaçları ameliyat öncesi 10 gün süre ile kullanmamalısınız. 
        
Enfeksiyon: Bu ameliyat sonrasında enfeksiyon çoğunlukla beklenmez, nadir de olsa enfeksiyon gelişecek olursa ilave antibiyotik tedavisi ya da cerrahi müdahale gerekebilir.
rinoplasti riskleri

Alerjik reaksiyonlar: Kullanılan bantlara, dikiş malzemelerine ve topikal preparatlara lokal alerji geliştiği bildirilmiş vakalar çok nadir olarak vardır. Daha ciddi olan sistemik reaksiyonlar ameliyat esnasında ya da sonra kullanılan ilaçlarla değişebilir. Alerjik reaksiyonlar ilave tedavi gerektirebilir.

Tatmin edici olmayan sonuçlar: Estetik burun ameliyat sonrasında tatmin olmama ihtimali vardır. Cerrahi tedavi, tatmin edici olmayan görünüm ya da dokunuşla hissedilebilen şekil bozukluklarına, işlev kaybına ya da burun yapılarında yer değişime sebep olabilir.

İz: Her ne kadar cerrahi müdahale sonrasında iyi bir yara iyileşmesi beklense de deride ve daha derin dokularda anormal iz oluşabilir. Bu iz çevre deriden farklı renkte olup hoş görünmeyebilir. Dikişlerin görünür izler bırakma ihtimali vardır. İlave tedavi gerekebilir.

Derin yapılarda hasar: Ameliyat sonrasında damarlar, kaslar ve sinirler gibi daha derin dokularda hasar görülebilir. Bunun görülme şansı seçilen cerrahi yönteme göre değişebilir. Bu hasarlar kalıcı ya da geçici olabilir.

Uyuşukluk: Estetik burun ameliyatları sonrası, burun derisinin altındaki iskeletten ayrılmasına bağlı olarak sinir liflerinde ortaya çıkabilecek zedelenmeler sebebiyle burun derisinde kalıcı uyuşukluk gelişimi mümkündür, fakat bu durum her zaman gelişmez.

Asimetri: Normal yüz asimetriktir. Estetik burun ameliyatları sonrasında 2 taraf arasında farklılık olabilir.

Uzun dönemdeki etkiler: Burun görünümünde sonradan olan değişimler, burun cerrahisi ile ilgili olmayan yaşlanma, güneş etkisi ya da diğer nedenlerden kaynaklanabilir. Gelecekte cerrahi ya da diğer tedaviler gerekli olabilir.

Deri hastalıkları ve deri kanserleri: Rinoplasti burnun iç ve dış yapılarının yeniden şekillendirilmesini sağlayan cerrahi bir girişimdir. Deri rahatsızlıkları ve deri kanserleri bu ameliyattan bağımsız olarak oluşurlar.

Geç iyileşme: İyileşmenin gecikmesi ve kırıkların ayrılması mümkündür. Burundaki birtakım alanlar yavaş ya da anormal iyileşebilir. Ciltteki birtakım bölgeler kaybedilebilir. İyileşmeyen dokuyu temizlemek için sık pansuman uygulanması ya da cerrahi girişim gerekebilir.

Burun septum perforasyonu: Cerrahi, burun septumunda delik oluşumuna sebep olabilir. Bu durum nadirdir. Bunun haricinde, şayet oluşursa burun septumundaki deliği kapamak için ilave cerrahi tedavi gerekebilir. Bazı durumlarda bu komplikasyonu gidermek mümkün olmayabilir.

Burun Havayolu Değişiklikleri: Burun yaralanmaları sonucunda havanın burundan normal geçişini etkileyebilen değişiklikler oluşabilir. Bu sorunları gidermek için ilave cerrahi gerekebilir.
Estetik Burun Ameliyatinin Riskleri Estetik Burun Ameliyatinin Riskleri Reviewed by Editor on Çarşamba, Ocak 15, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.