İnternetin kalite haritası oluşturuldu

Fransa'da yapımına 15 binden fazla kişinin katıldığı interaktif mobil iletişim kalitesi haritası kullanıma sunuldu. Şimdi tüm aboneler telefon için özel eklentiyi yükleyerek yaşadıkları bölgede hangi mobil iletişim operatörünün verilerin iletim hızı açısından daha karlı hizmet sunduğunu öğrenebilirler.

Yazılım Fransa Federal Tüketiciler Birliği Derneği tarafından oluşturuldu. Son birkaç ay içinde bu kurum Fransa'da mobil hizmetlerin kalitesinin değerlendirilmesi ile meşgul oldu.



2011 yılı Ekim verilerini saniyede 100 Mb. den 1 Gb.a kadar hızla aktarımını sağlayan dördüncü nesil mobil iletişimi ( 4G ) Fransa'nın Batı bölümünde ve Brest liman kentinde deneme modunda kullanıma alınmış. Projenin gelişmesine Fransa hükumeti 3 milyon Euro ayırdı. Geçtiğimiz yılın başında Fransa hükumeti operatörlere 4G ağı satmaya başladı, dördüncü nesil iletişimin ticari kullanımı ise 2012 yazında gerçekleşti.

Fakat pratikte hız sinyalin iletim ve şebekelerin aşırı yüklenmesi sonucunda ilgili reklam kampanyalarında gösterilenden düşük çıktı. Bununla ilgili olarak kullanıcıların bilgilerin gerçek mobil iletim hızını öğrenme ve bunu dikkate alarak operatör seçme imkanına sahip olmaları için interaktif harita oluşturuldu. Program telefonun nerede olduğunu, operatör tipini, veri alışverişini gösterecek, gerçek hızı bağımsız şekilde tespit edecek ve bu bilgileri Tüketiciler Birliği'ne iletecek .

İlaveten şuanda sadece Android işletim sisteminin yönetimi ile çalışan cihaz sahipleri yararlanabilir. 15 binden fazla kullanıcı bu imkandan yararlanmıştır. Kullanıcılar kullanılan mobil ağların parametreleri hakkında kuruma genel 2,5 milyon veri aktarmışlar.

Şu anda interaktif haritaya Fransa'nın 16 bin şehrinde bilgilerin mobil iletim kalitesi hakkında bilgi dahil edilmiştir.
İnternetin kalite haritası oluşturuldu İnternetin kalite haritası oluşturuldu Reviewed by Editor on Çarşamba, Ocak 01, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.