Kahvaltıda deniz kestanesi ve ada şarabı, işte "Bozcaada"

Tertemiz denizi, balık çeşitleri, daracık sokakları, eski rum evleri, kalesi ile huzur veren bir adadır. Kuzey Ege'deki bu adamızın nüfusu sadece 2030 kişidir.

Adacıklar grubu ile çevresinde yüzerek, bir adadan diğer adaya rahatça yüzebilirsiniz. Tavşan, Kaşık, Sıçancık ve Yılan adaları, Bozcaada'nın etrafındaki küçük adalardan bazıları...

Bağcılık ve tabii şarapcılık, ada halkının geçim kaynağı. Ağustos ayında üzüm, eylül ayında ise kalamarı zevkle yiyebilirsiniz.




Bozcaada'nın antik çağda adı Thenedos'du. Adaya adını veren Thenes ilk yabani asmayı, Poyraz limanı çevresinde bulmuştur. Ege'deki diğer adalar gibi bir çok egemenliği tanıdıktan sonra Lozan Antlaşması'yla topraklarımıza katılmıştır.

Keyifle tatil yapacağınız bu adanın en büyük sorunu rüzgar. Yaz aylarında bile poyraz ve lodosu hiç bitmez. Ancak; adanın değişik ve güzel plajlarını rüzgarın yönünden kaçacak şekilde düşünürseniz, keyifli bir tatil yaşayabilirsiniz.

Eğer adaya giderseniz, deniz kestanesi (üzerine bol limon sıkarak), rezeneli omlet, kalamar, ahtapot ve bütün balık çeşitlerini yemeden dönmeyin. Tabii bunların yanına "şarap"...
Kahvaltıda deniz kestanesi ve ada şarabı, işte "Bozcaada" Kahvaltıda deniz kestanesi ve ada şarabı, işte "Bozcaada" Reviewed by Editor on Salı, Ocak 28, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.