Kaytaz böreği tarifi. Kaytaz böreği nasıl yapılır?
Yöresel bir tat olan Kaytaz böreği Hayat'ın Antakya yöresine ait olan yöresel bir börek çeşididir. Bu böreğin tarifi geçtiğimiz gün Kanal D ekranlarında yayınlanan Mutfağım adlı yemek programında verildi. Kaytaz böreğinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız tarifi aşağıdaki gibidir.
Kaytaz böreği için gerekli olan malzeme
500 gram kıyma (koyun)
1 tatlı kaşığı salça
3 soğan
Tuz
Karabiber
Hamur malzemesi
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
Su
Kaytaz böreğinin yapılışı
Un, maya, şeker, tuz ve su bir kaba alınıp yoğrulur hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurun mayalanması gerekiyor. üzeri kapatılıp bir kenara konur ve 15-20 dakika bekletilir.
İç malzemesi hazırlanır: soğanlar soyulup küçük küçük doğranır. Kıyma, soğan, salça ve baharat yoğrulur.
Mayalandıktan sonra hamur alınıp bezelere ayrılır. Bezeler merdaneyle açılır. 4 kenarı birleştirilerek kare şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilen böreklerin üzerlerine kıymalı harç yayılıp önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Kaytaz böreği için gerekli olan malzeme
500 gram kıyma (koyun)
1 tatlı kaşığı salça
3 soğan
Tuz
Karabiber
Hamur malzemesi
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
Su
Kaytaz böreğinin yapılışı
Un, maya, şeker, tuz ve su bir kaba alınıp yoğrulur hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurun mayalanması gerekiyor. üzeri kapatılıp bir kenara konur ve 15-20 dakika bekletilir.
İç malzemesi hazırlanır: soğanlar soyulup küçük küçük doğranır. Kıyma, soğan, salça ve baharat yoğrulur.
Mayalandıktan sonra hamur alınıp bezelere ayrılır. Bezeler merdaneyle açılır. 4 kenarı birleştirilerek kare şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilen böreklerin üzerlerine kıymalı harç yayılıp önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Kaytaz böreği tarifi. Kaytaz böreği nasıl yapılır?
Reviewed by Editor
on
Cuma, Ocak 31, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: