Kötü karne getiren çocuğa nasıl davranmak gerekiyor?

Prof. Dr. Arif Verimli kötü karne getiren çocuklara davranışlarla ilgili velilere tavsiyelerde bulundu:

Veliler çocuklarını olumsuz karne nedeniyle hiç eleştirmemelidirler. Nedenleri üzerinde durmalıdırlar. Yarıyıl tatilinde ailelerin çocuklarında öğretmenlerin ve ailelerin birlikte görebildikleri sorunları telafi edebilme imkanı verecek ikinci bir dönem önümüzde var. Dikkat eksiklikleri bozuklukları davranış bozuklukları ve performans düşüklüğü ile kendini gösterebilir. Çok zekidirler, çok iyi arkadaştırlar, ama yeterince konsantre olamadıkları için yeterince iyi öğrenemezler.



Anneler ve babalar çocuklarını başarılı veya başarısız diye ayırmamalıdırlar. Mutlaka bir çocuk psikiyatrı ile tetkikler ve tedaviler açısından bakıp sorunun ne olduğunun anlaşılması gerekiyor. "Bunun nedenlerini gelin birlikte araştıralım" tarzında bir yaklaşımla çocuğa mutlaka belirtmek lazım.

Güzel karne getirdi diye sadece büyük hediyeler alıp onları bu şekilde alıştırmamak gerekir. Temel yaklaşım tarzı şudur; başarıyı ödüllendirmek, ama bu ödülü daha çok manevi ödül tarzında yapmak. Maddi ödüllerise ileride problem getirecektir.

Ceza diye bir şey söz konusu değildir. Eğitim ve öğretmek söz konusudur.
Kötü karne getiren çocuğa nasıl davranmak gerekiyor? Kötü karne getiren çocuğa nasıl davranmak gerekiyor? Reviewed by Editor on Cuma, Ocak 24, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.