Margarin böreği tarifi
Malzeme:
Yapılışı:
Margarin, un, tuz, yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır, iyice yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Oklavayla açılan hamur bir gazetenin üzerine serilir. İç malzemesi olarak başka bir kapta çökelek, yağ, tuz, karabiber, maydonoz karıştırılır. Oklavayla açılan hamur yumruları 4'e bölünür. Yumruların içine diğer kapta hazırladığımız iç malzemesi konulur ve kapatılır. Daha sonra bunlar tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ile biraz yoğurt karıştırılırak çırpılır ve böreğin üzerine sürülür. Börek 165 derecedeki fırına verilir ve pişirilir.
- 1 paket margarin (250 gram)
- 1 paket un
- 1 tutam tuz
- 1 bardak yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Margarin, un, tuz, yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır, iyice yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Oklavayla açılan hamur bir gazetenin üzerine serilir. İç malzemesi olarak başka bir kapta çökelek, yağ, tuz, karabiber, maydonoz karıştırılır. Oklavayla açılan hamur yumruları 4'e bölünür. Yumruların içine diğer kapta hazırladığımız iç malzemesi konulur ve kapatılır. Daha sonra bunlar tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ile biraz yoğurt karıştırılırak çırpılır ve böreğin üzerine sürülür. Börek 165 derecedeki fırına verilir ve pişirilir.
Margarin böreği tarifi
Reviewed by Editor
on
Salı, Ocak 28, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: