Muhabbet kuşu alırken

Bu yazımızda blogumuzun konukları muhabbet kuşları...

Renkleriyle, görünümleriyle, renk renk, desen desen muhabbetkuşları birer doğa harikalarıdır. Tüneklerinde bir çiçeğin vazoda durduğu gibi durmazlar; oyuncudurlar. Kim istemez bu güzelliğe kendi evinde sahip olmak! Küçük yaşlarda alınıp eğitilirlerse insana kolay alışırlar; bir işaretinizle elinizin üstüne konarlar, hatta papağanlar gibi,birçok kelimeyi söylemeyi bile öğrenebilirler. Çoğunlukla, evini ve sahiplerini tam anlamıyla benimsedikten sonra evin içinde özgür bırakılabilirler.



Bu güzel kuşların bakımı da kolaydır. Pek az şeye gereksinim duyarlar. Dikkat edilmesi gereken en hassas nokta, cereyanda kalmamaları ve kafeslerinin konduğu yerin direkt güneş ışığı almamasıdır. Tek olarak beslenebildikleri gibi, çiftler halinde de yetiştirilebilirler.

Muhabbetkuşu alırken sağlıklı olanını sağlıksızından ayırmak zor değildir: sağlıklı olan, hareketli ve oyuncudur, kafesinde yalnız değilse eşine karşı çok ilgilidir. Tüyleri temiz,sık, gözleri parlak,çevreye ilgisi tamdır.

Eğitim için seçilecek kuşun erkek olmasında yarar vardır. Çünkü, erkek muhabbet kuşları daha insancıl ve uyumludurlar.Peki kuşun cinsiyetini nasıl mı anlayacaksınız? Gaga üzerindeki renkli etli oluşum, cinsi belirleyen renklerini 5-6 aylıkken gösterir: bu bölgenin rengi mavi ise kuş erkek, kahverengi ise kuş dişidir.

Daha önce de belirttiğim gibi, çok az şeye gereksinim duyarlar. Başlıca yiyeceği, paketlenmiş halde hazır olarak satılan ve kanarya yemi, akdarı tanelerinde oluşan yemdir. Birkaç günde bir, yıkanıp kurulanmış marul,salata, ıspanak yaprakları ve elma verilmesi gerekli mineral ihtiyacının sağlanması açısından yararlıdır. Temiz suyu da su kaplardan eksik etmemeli tabii ki.

Bu rengarenk minik kuşlar hayatınıza neşe katacaktır, inanın.

Sevgiyle...
Muhabbet kuşu alırken Muhabbet kuşu alırken Reviewed by Editor on Cuma, Ocak 24, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.