Uçakta Uyumanin Yolları

Uçakta uyuyamamak bir çok yolcunun sorunudur. Oysa biraz uyku gideceğimiz yerde daha dinç olmamızı sağlar.

Kalkış süreci fiziksel olarak uyku getirir. Uçağın terminalden hareket etmesi ile uçuş pozisyonuna girmesi arasındaki sürede kabin içine temiz hava verilmez. Havasızlık da uyku getirir.


Birçok yolcu, uykusu geldiği halde uçaktaki yemeği kaçırmamak için uyanık kalmaya çalışır ama bu beklediğiniz süre içinde saatlerinizi harcamış olursunuz. Uçuş sırasında dinlenip destinasyonunuza vardığınızda kendinizi iyi bir yemekle ödüllendirmeye ne dersiniz? Evden yanınıza alacağınız hafif ve sağlıklı yiyecekler açlığınızı bastıracağı gibi, kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

Kendinizi psikolojik olarak da uyumaya hazırlamalısınız. Bir uyku maskesi ve kulak tıkaçları, kabin görevlisinden isteyeceğiniz yastık ve battaniye kombinasyon ile kendi yatağınızda gibi hissedeceksiniz. Kemerinizin bağlı olduğu görünürse kabin görevlileri sizi uyandırmak zorunda kalmaz.

Pencere kenarında uyumak daha kolaydır. Biletinizi aldığınız sınıf içinde boş iki koltuk görürseniz kullanmaktan çekinmeyin buna hakkınız var.
Son olarak kendinizi iniş anonsundan biraz daha önce uyanmaya programlarsanız kendinize gelmek için vaktiniz olur. Hiç korkmayın gerçekten bir biyolojik saatimiz var, ve çalışıyor!

İyi bir uykudan sonra gideceğiniz yerde kendinizi harika hissedeceksiniz.
Uçakta Uyumanin Yolları Uçakta Uyumanin Yolları Reviewed by Editor on Perşembe, Ocak 23, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.