Uyumak neden önemlidir?

Rochester Ünivesitesi bilim adamlarına göre insan uyurken beyni sonraki gün için enerji toplar. Bizim beynimiz zehirli atıklardan da kurtulabilir.



Bilim adamları bunu farelerin omurga beynine fosfor sıvısı aşıladıktan sonra keşfettiler. Nörolog Maiken Nedergaard araştırmayı yöneten kişidir. Ona göre beynimiz iki farklı işlev taşıyor. "Biz uyanık olduğumuzda beyin hücrelerimiz çevrenin kavranması açısından daha ağır çalışmaktadır. Biz uyurken ise beyin hücreleri uyanıkken toplanmış tüm gereksiz bilgileri temizlemekle uğraşıyor."

Araştırmacılara göre hücreler Alzheimer ve diğer sinir hastalıkları da dahil olmak üzere bir çok hastalığa neden olan beyindeki zehiri temizlerler. Uyurken hücreler daha çok sıkışarak atıkları daha etkili uzaklaştırılar. Doktor Nedergaard bu toksinlerin ciğere indiğini ve orada yok olduklarını söyler.
"Böylece, bizim araştırmalarımızın sonuçları gösteriyor ki, biz vücudumuzdaki zehirden kurtarmak için daha çok uyumalıyız. "

Beyinin temizlenmesi ile ilgili hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar yeni teknolojiler ile gerçekleştirilebilir çünkü süreci görmek için hayvan sağ olmalıdır. Doktor Nedergaard gelecekte böyle bir araştırmanın insan beyni üzerinde yapılması gerektiğini söyler. Şimdiye kadar elde edilen sonuçlar gösteriyor ki, uyumak sağlık açısından önemli bir rol oynar ve bu araştırmalar bir gün beyin hastalıklarının giderilmesine yardımcı olabilir.
Uyumak neden önemlidir? Uyumak neden önemlidir? Reviewed by Editor on Çarşamba, Ocak 01, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. diş fırçalamak ve tuzlu suyla çalkalama 2 side iy faydalı

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.