14 Mayıs 2014'de Aerosmith İstanbul konseri yapılacak

Efsane rock müzik grubu Aerosmith İstanbul'a geliyor. 14 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul İTÜ Stadyumu'nda Aerosmith konesri yapılacaktır. Konserde grubun unutulmaz şarkıları seslendirilecek ve 11 yıl aradan sonra çıkan ilk stüdyo albümü "Music From Another Dimension" adlı albümden parçalar yer alacaktır.

Aerosmith 1970 yılında Steven Tyler tarafından Boston'da kurulan hard rock grubudur. Grup Amerika'nın en büyük rock and roll grubu adlandırılmıştır. Aerosmith; Led Zeppelin, Deep Purple gibi gruplarla beraber hard rock'ın öncülerindendir.


Aerosmith'in kurulma öyküsü

Grup 1970 yılında vokalist Steven Tyler'ın gitarist Joe Perry ile bir dondurma dükkanında tanışması ile kuruldu. Perry, Tayler'e rock - caz topluluğunda yer almasını önerdi. Tyler ile Perry, yanlarına basçı Tom Hamilton'u da alarak bir üçlü kurmaya karar verdiler.

Çok geçmeden gruba ikinci gitarcı Ray Tabano da katıldı. Ancak kısa bir süre sonra Tabano'nun yerine Earth Inc.'in eski üyelerinden Brad Whitford geldi. Davulcu Joey Kramer'in de gruba dahil olmasıyla Aerosmith, Boston'da , 1970 yılında yılların sonuna doğru Arosmith adıyla kurulmuş oldu.

İlk konserinden sonra adını Arosmith yerine Aerosmith olarak değiştiren grup, başarısıyla kısa sürede Boston'un dışına çıkmaya başladı. Grup Max Cansas City'de verdikleri konserden sonra "Columbia / CBS Records" ile anlaşma imzaladı. Aerosmith, 2000 yılında VH1 kanalının "Hard Rock'ın en büyük 100 Sanatçısı" listesinde 11. sırada ve Rolling Stone dergisinin "Tüm zamanların en büyük 100 sanatçısı" listesinde 57. sırada yer almıştır. Ayrıca Aerosmith, 66,5 milyonu ABD sınırları içinde olmak üzere; sattığı 150 milyon adet albüm ile en çok albüm satan Amerikalı rock grubudur.

14 Mayıs 2014'de Aerosmith İstanbul'da konser veriyor...
14 Mayıs 2014'de Aerosmith İstanbul konseri yapılacak 14 Mayıs 2014'de Aerosmith İstanbul konseri yapılacak Reviewed by Editor on Perşembe, Şubat 20, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. Helal olsun Yandex'e mis gibi bir kampanya yapmış http://www.yandexsahne.com/ linkini kullanarak sorulan soruları cevaplayana konser biletinde %50 indirim yapıyor. Ben soruları cevapladım biletimi aldım :D haberiniz olsun Yandex'in Facebook sayfasından da bilgi alabilirsiniz. https://www.facebook.com/YandexComTr

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.