Ayakkabı Modası

Ayakkabı, sürekli yeni modalar getiren çok hareketli bir giyim endüstrisidir. Ayakkabınızı aldığınız an yeni bir ayakkabı modası geldiğine tanıklık edebilirsiniz. Bu, ayakkabı üretim ve tüketiminin fazla olmasından doğan yeni tarzlar oluşturma isteğinden gelir. Yeni tarzlar çoğu zaman alışıla gelmedik, daha önce pek görülmemiş üretimler olur. Bu sebeple insanların ilgisini çekerek satın alma isteği uyandırır. 

Ayakkabı endüstrisi günümüzde pek çok modaya tanıklık etmiş bir endüstri olarak zaman zaman kendini tekrar edebilir. Örneğin; yıllar önce ihtiyaç için, mecbur kalındığı için aynı tarz giyilen ayakkabılar günümüzde moda adıyla sunularak fahiş fiyatlarla satılabiliyor. Bu da ayakkabı modasının kimin belirlediği, nasıl belirlediği, hangi kriterleri esas aldığı hakkında pek çok soru işaretleri doğuruyor. 



Sizce ayakkabının görünümü mü önemlidir yoksa işçiliği ve dayanıklılığı mı? Bu sorulara modanın vermiş olduğu kesin bir cevap yok. Çünkü moda bazen size harap olmuş bir ayakkabı gibi görünen şeyler giydirirken bazen de mükemmel işçiliği olan, insanların gözünü alamadığı şeyler önerir. Bu da ayakkabı modasının takibini zorlaştıran bir unsur olarak karşımıza çıkar.
Ayakkabı Modası Ayakkabı Modası Reviewed by Editor on Salı, Şubat 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.