Fettah Can Kimdir?

Fettah Can 1975'de Bursa'da dünyaya gelmiş olan şarkıcı, besteci ve söz yazarıdır. Müziğe doktorluk yapan babasının da teşvikiyle erken yaşta başlayan sanatçı gündüzleri tezgahtarlık yapıp akşamları şan dersleri almaya başladı. Bir taraftan barlarda şarkı söylerken, diğer taraftan söz yazıp besteler yapmaya başladı. Sanatını daha iyi icra debilmek için bir süre sonra İstanbul'a yerleşti. İlk olarak Emel Müftüoğlu'na Ara Ara isimli şarkısını vermiş ve bu şarkıyla iyi çıkış yakaladı. 2002'de Hande Yener'in "Sen Yoluna... Ben Yoluma..." adlı albümüne hemşerisi müzisyen arkadaşı  Alper Narman ile birlikte 11 şarkı yazmışlardı. Hande Yener'in başarılı olan bu albümü ile ünlenmiş ve Sezen Aksu, Petek Dinçöz, Hande Yener, Gülben Ergen, Sibel Can, Ebru Gündeş, Işın Karaca, İzel, Levent Yüksel, Emel Müftüoğlu, Murat Boz gibi ünlü sanatçılarla çalışmaya başladı.



2006 yılında Gülben Ergen'in "Gülben" isimli albümünde yer alan Yalnızlık şarkısında (söz-müzik Fettah Can ve Alper Narman) geri vokal yaptıktan sonra şarkıcılık konusunu düşünmeye başladı.

2010 yılında Fettah Can'ın ilk albümü olan Hazine piyasaya çıktı. Bu albümde yer alan Hazine ve Kahpe Diller adlı şarkılara klipler çekildi. Beğenilen şarkılar üst sıralarda yer aldı.

2011'de Sana Affetmek Yakışır single albümü piyasaya çıktı. Bu albümü yine bir single olan  Boş Bardak izledi.

2012'de Aklımda Kalanlar albümünü çıkaran Fettah Can beğeni kazandı. Albümde daha önce  Işın Karaca'nın seslendirdiği "Mandalinalar" şarkısı da yer alıyordu. 2013 yılında Yalanlar Cumhuriyeti albümü çıktı.

Fettah Can Kimdir? Fettah Can Kimdir? Reviewed by Editor on Perşembe, Şubat 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.