Kellan Lutz Kimdir?

Kellan Christopher Lutz ABD'li sinema oyuncusudur. 2008 yılında Alacakaranlık serisindeki Emmett Cullen rolü ile ünlenmişti. Bu sıralar Herkül filmi ile izleyici karşısına çıkıyor.



Kellan Lutz'un Hayatı

Kellan Lutz 15 Mart 1985 yılında Dickinson (Kuzey Dakota) kentinde doğdu. Ailenin dördüncü çocuğudur. Kellan Lutz'un altı erkek kardeşi ve bir kız kardeşi var. 14 yaşındayken ailesi ile birlikte Arizona'ya taşındı ve orada aktif sporla uğraşmaya başladı. Kellan basketbol takımında yer alıyor, ayrıca bilardo şampiyonasını kazanıyor. Ergenlik yaşında Kellan Dominik Cumhuriyeti'ne giderek, bu ülkenin kültürünü ve İspanyolca öğrenmek için bir dönem ders almıştı. Okulunu bitirdikten sonra, Kellan birçok oyuncunun da karşılaştığı ikilem ile yüzleşerek öğretim veya oyunculuk kariyeri seçimi önünde kalıyor. Ailesi onun oyuncu kariyeri tercihine karşıydı, bu nedenle okulu bitirdikten sonra, Kaliforniya'ya taşınarak, Orange County's Chapman Üniversitesinde kimya mühendisliği bölümüne girer, fakat sonra üniversiteyi bırakarak, kendi yaşamını oyuncu kariyeri ile devam ettirme kararını alır.

Kellan henüz eğitim alırken ek para kazanmak amacıyla manken olarak çalışıyor. Resimleri çeşitli dergilerin ön kapağını süslemeye başlar ve yüksek boyu, atletik vücudu ve çok ilginç dış görüntüsü yavaş yavaş onu dünya modellerinin yıldızlarından biri yapar. Kellan model ajansları ile işbirliği yapıyor; özellikle Calvin Klein giyim markasının iç çamaşırı reklamında oynaması onu daha da ünlü yapar.

2004 yılında Kellan Lutz, Amerika'nın model ajansı olan Hollister'in kampanyası çerçevesinde düzenlenen reklam kampanyalarına dahil olur.  Ayrıca giyim markası olan Levi's firmasının reklamlarında da oynamaya başlar.  Kellan fotoğrafçı Michael Iansso'nun katılımıyla 2010 yılında Interview dergisi için özel fotoğraf çekimlerinde yer almıştı. Daha sonra Kellan Ford Models şirketi ile anlaşma imzaladı.

Kellan Lutz'un Kariyeri

Kariyerinin başlangıcında Kellan çeşitli televizyon şovlarında yer almıştı. Model Citizens televizyon programında ve Dönüş dizisinde rutin rol almıştı, ayrıca The Bold and the Beautiful, CSI: NY, Six Feet Under, Summerland, The Comeback, CSI: Crime Scene Investigation, Heroes, Generation Kill, 90210, Valley Peaks gibi dizilerde epizodik roller canlandırmıştır.

Lutz 2008'de Stephenie Meyer'in aynı adlı romanından uyarlanan Alacakaranlık filminde Emmett Cullen rolünü canlandırıyor. Ayrıca paralel olarak The CW'de yayınlanan 90210 dizisinde George Evans rolünde oynuyor. Lutz onunla birlikte Alacakaranlık filminde baş rolde oynamış olan yakın dostu Ashley Greene'le yeniden bir araya gelerek, A Warrior's Heart filminde oynuyor.. Ayrıca Lutz 2010 yılının Nisan ayında oynadığı A Nightmare on Elm Street filminde rüyasında onu takip eden kişiyi gördüğünden uyuyamayan ve bu yüzden de arkadaşı Chris'in gözü önünde boğazını keserek intihar eden Dean Russell rolünde, 2011 yılında yapılmış Immortals filminde ise deniz tanrısı Poseidon'u oynamıştı. Kellan daha sonra Conan filminde başrol almaya başlıca aday olsa da, sonuçta bu rol Jason Momoa'ya kısmet olmuştu. Kellan Mickey Rourke'la ortak yönetmen Helen Connor tarafından 2013 yılında yapılmış Java Heat filminde Jake Travers rolünü canlandırmıştı. Bu sıralarda vizyonda olan Herkül: Efsane Başlıyor filminde Herkül rolü ile izleyicilerle buluşuyor.
Kellan Lutz Kimdir? Kellan Lutz Kimdir? Reviewed by Editor on Salı, Şubat 25, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.