Tokyo

Tokyo gibi bir şehirde bir-iki gün geçirme şansını kesinlikle reddedemezsiniz. Tokyo tuhaflıklarla dolu bir yerdir. Dil ve kültür size tamamen yabancıdır ve bu yüzden iletişim neredeyse imkânsızdır. En basit sorunlar bile içinden çıkılmaz bir hale gelebilir. Gerçekten de, şehir dışındaki ormanlık alandan konuk evlerimize varana kadar, bize hayatta kalma içgüdülerimiz yardımcı oldu.
Tokyo, her biri kendine has bir karakteristiğe sahip olan, birçok farklı bölgeden oluşyor. Asakusa küçük tarihi bir ada ve şehir ışıklarının geceleri göz kırptığı yerin tam ortasında kalan bir açık hava müzesi.

Tokyo
Neon ve Luna bölgeleri ise, bakan gözlerde halüsinasyon etkisine sahip. Metrodan çıkıp şehre adımınızı attığınızda, binlerce insanın karıncalar gibi hızlı hareket ederek, dev “billboard”ların altında yürüdüğünü görürsünüz. Bu baş döndürücü hızla akan manzara, Tokyo gerçeğinin ta kendisidir. Işıklarıyla göz kamaştıran bu karmaşık manzarayla kıyaslandığında, Vegas solda sıfır kalıyor. Shinjuku ve Shibuya bölgeleri ise, Tokyo’nun özellikle geceleri dikkatleri üzerine çeken fütüristik özellikli yerleri.

Teknoloji meraklıları Akihabara’yı mutlaka ziyaret etmeli. Bu bölgenin her köşesinde, ileri teknoloji ürünü elektronik cihazlar satılıyor. Unutmayın ki, dolu bir cüzdanla gitmeniz şart, çünkü bu teknolojik “ıvır zıvır”lar, kendi ülkenizde bulacaklarınızdan çok da ucuz değil.
Harajuku sokakları, daha çok ufak ve dar sokakçıklardır. Şehrin “trendy” gençleri, burada diğer akranlarından ayrı takılır ve kendilerini kalabalıktan ayırmaya çalışırlar. Harajuku’da, bütün stillerin temsilcileri mevcuttur. Liseli lolita tiplemelerinden R&B kızlarına ve punk’lara kadar ne ararsanız... Hepsi bir gruba dahildir ve oraya gelen insanların kendilerini bir şov izler gibi izlemesini amaçlar.

Tüm bu güzelliklere rağmen, kar bizi öyle büyük bir güçle kendisine çağırıyordu ki, dünyanın en büyük kapalı kayak pisti olan Tokyo Skidome’u denemeden duramadık. Metrodan JR Keiyo hattını kullanarak ulaşabileceğiniz bu kayak pisti, Tokyo’nun merkezinden 30 dakika güneyde. Avrupa pistlerinden başkasını görmemiş olanlar, şimdi nefeslerinizi tutun! 500 metrelik bir pist, 2 büyük teleferik, fast food restoranları ve lazer ışık gösterileri… Gerçek kayak pisti nasıl olurmuş, herkes görmeli.
Tokyo Tokyo Reviewed by Editor on Pazartesi, Şubat 10, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.